duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PROTEST CU IMBRANCELI SI BLOCAREA DN 67, LA ROMAG TERMO

Protest cu violenţe astăzi în faţa platformei Romag Termo din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin. Zeci de angajaţi au traversat mai bine de o oră şi jumătate drumul naţional 67, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor locale la solicitările lor. Oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii iar o femeie care a căzut la pământ a fost preluată de un echipaj SMURD pentru îngrijiri medicale.

IMAG1615

Aproximativ 150 de salariaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin au început iniţial protestul, vineri, în faţa Prefecturii Mehedinţi. Oamenii au vrut să stea de vorbă cu autorităţile locale în încercarea de a afla când vor primi salariile restante.

Când au aflat că reprezentanţii Guvernului în teritoriu nu se aflau în oraş, angajaţii RAAN au căutat alte forme de protest. Au decis să meargă pe DN 67, în faţa platformei Romag Termo. Intenţionează să protesteze şi sâmbătă la evenimentele organizate pentru inaugurarea Cetăţii Medievale a Severinului.

IMAG1617

Pe drumul naţional 67, protestatarii au traversat în mod repetat cele patru benzi ale arterei, blocând astfel traficul rutier între Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu. Timp de o oră şi jumătate şoferii aflaţi în trafic au fost nevoiţi să aştepte ca angajaţii RAAN să înceteze protestu. Zeci de poliţişti şi jandarmi au mers la faţa locului şi au încercat să îi convingă să renunţe. S-a recurs chiar oprirea salariaţilor, iar în îmbrânceli o femeie a căzut pe asfalt şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În cele din urmă, după aproximativ o oră şi jumătate, protestul s-a încheiat iar salariaţii RAAN au plecat către case, tot nemulţumiţi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top