vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PROTEST ÎN VAMA PORŢILE DE FIER I

Peste 20 de persoane au declanşat duminică după-amiază un protest spontan în Vama Porţile de Fier I nemulţumite de faptul că vameşii nu le permit să introducă în ţară din Serbia, produse alimentare şi ţigări decât o singură dată la şapte zile, reglementarea fiind introdusă în Vama Porţile de Fier din 17 ianuarie 2014.

vama1

Protestatarii sunt la intrarea în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, ameninţă că intră în greva foamei şi acuză autorităţile statului că le îngrădesc drepturile de cetăţeni europeni privind libera circulaţie. Unul dintre bărbaţi chiar susţine că este în greva foamei de mai bine de 20 de ore

Potrivit Ordinul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,  o persoană poate aduce din Serbia 2 pachete de ţigări şi un litru de alcool, dar nu mai o dată la şapte zile. Restricţiile vizează şi introducerea produselor alimentare cum ar fi zahăr, ulei, făindă, dar şi produsele nealimentare cum ar fi detergentul.

În data de 17 ianuarie 2014, în Vama Porţile de Fie I a fost implementată o aplicaţie informatică cu caracter local, care permite autorităţii vamale identificarea cazurilor în care anumiţi călători introduc în mod frecvent în ţară cantităţi semnificative de ţigări şi alcool, pe care le declară a fi destinate consumului personal şi pe care apoi le comercializează pe piaţa neagră. Vama de la Porţile de Fier I sunt circa 1300 de persoane monitorizate de autorităţi a căror principală “îndeletnicire” este traficul cu ţigări.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top