miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PROTEST LA RAAN: PESTE 600 DE SALARIAȚI AU REFUZAT SA INTRE LA LUCRU

Peste 600 de salariați ai platformelor Romag Prod și Romag Termo din cadrul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) au refuzat, luni, dimineața, să intre la lucru, în tura I, protestând  în fața celor două unități împotriva Guvernului căruia îi cer bani pentru funcționarea companiei până la închiderea controlată.

protest 4

Protestele pe platformele din fața unităților Romag Prod și Romag Termo ale RAAN, au început luni dimineața, la ora 7.00, când ar fi trebuit să se facă schimbul de tură.

Astfel aproximativ 300 de angajați care ar fi trebuit să intre în tura 1, la Romag Prod au rămas în fața unității, aceeași situație fiind și la Romag Termo.

protest 6

Liderii de sindicat și șefii celor două unități au stat de vorbă cu oamenii, explicându-le care este situația în privința restanțelor salariale și a banilor pe care Guvernul s-ar fi angajat, potrivit sindicaliștilor să îi furnizeze pentru funcționarea în continuare a celor două unități, până la închiderea controlată a instalațiilor.

protest 5 watzlavek

Potrivit liderului Sindicatului Romag Prod, Florin Rogobete, cel care este și vicepreședinte al confederației Energetica din cadrul Blocului Național Sindical, prin protestul organizat luni dimineața, salariații au cerut asigurarea de urgență a fondurilor necesare pentru plat salariilor și funcționării RAAN și funcționarea RAAN până la epuizarea duratei de viață a instalațiilor de la Sucursala Romag Prod.

”În primul rând, plata salariilor la zi, deoarece avem o întârziere din luna mai, în al doilea rând este lipsa finanțării. Ni s-a promis acordarea a 25 de milioane la sfârșitul lunii iunie, pentru finanțarea în continuare a funcționării unităților noastre până la oprirea controlată a producției de apă grea. Totodată, noi am cerut ca oprirea să se facă fără a influența mediul, în sensul consumării tehnologice a gazului din instalații și apoi, procedurile clare, prevăzute de proiectant privind scoaterea tuturor substanțelor toxice din instalație și predarea lor în condiții de siguranță mediului.”, a declarat Florin Rogobete.

protest5

Angajații Romag Prod au hotărât să intre la lucru, pentru a-i schimba pe colegii din tura III, în jurul orei 11, urmând să participe în cursul zilei de mați, la un marș de protest, de pe platformele pe care lucrează, aproximativ nouă kilometri, până la sediul Prefecturii Mehedinți. La ora transmiterii acestei știri, salariații Romag Termo sunt încă în fața unității, refuzând să intre la lucru. intrat la lucru după aproximativ două ore, urmând să participe în cursul zilei de mați, la un marș de protest, de pe platformele pe care lucrează, aproximativ nouă kilometru, până la sediul Prefecturii Mehedinți.

protest2

Tot marți, în Capitală, are loc întrunirea creditorilor RAAN cu administratorul judiciar, administratorul special și reprezentanți ai Ministerului Energiei.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top