miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

PROTEST PENTRU APĂ

Sunt racordaţi la un sistem public de alimentare, dar vara, atunci când au mai mare nevoie nevoie de apă, primesc cu porţia sau deloc. Vorbim de sute de localnici dintr-o comună din Mehedinţi, care au cerut socoteală primăriei nemulţumiţi că la ei în gospodării nu ajunge apa.

protest

Oamenii din Izvorul Bîrzii sunt nevoiţi să aducă cu butoaiele din pâraie sau de la fântâni publice. Şaizeci dintre ei au făcut o plângere şi la Protecţia Consumatorului Mehedinţi, în care cer ca Primăria să fie trasă la răspundere pentru că a făcut un contract cu ei, pe care nu îl respectă.

“Au făcut investiţii, bravo lor, dar să ne dea apă. Sunt nevoit să pun remorca la maşină ca să car apă seară de seară. protest barbatRobinetul în curte stă degeaba”, spune un tânăr din localitate.

În situaţia acestui tânăr se află peste 30 la sută din sătenii din comuna Izvorul Bârzii. Supărarea lor este mare mai ales că unii sunt în vârstă şi chiar în imposibilitatea să aducă apă. Oamenii spun că şi-au făcut băi şi toalete în casă, dar nu le pot folosi pentru că nu curge apă la robinete.

protest femeie “Am venit şi anul trecut de două ori la Consiliu şi ne-au spus că ne rezolvă, dar nu s-a rezolvat nimic. Îmi vine să mă omor, să-mi pun capăt zilelor, eu sunt femeie bolnavă, cum să mă splă dacă nu am apă. Am investit bani, ne-am făcut condiţii, dar degeaba”, a spus o femeie imobilizată într-un scaun cu rotile.

Sătenii au reclamat situaţia la Protecţia Consumatorului. Edilii susţin că problema apare vara, când consumul de apă este foarte mare. Ei dau vina şi pe unii rău platnici, din cauza cărora suferă şi ceilalţi săteni.

“Pe perioada de vară problema este că se consumă foarte multă apă pentru udatul grădinilor, udatul viilor, udatul porumbilor. Este consumul de apă atât de mare încât la o parte din consumatori nu mai ajunge. Pe perioada de iarnă este apă din abundenţă, nu face nimeni gălăgie. Pe de altă parte datoriile oamenilor către noi sunt foarte mare, de ordinul sutelor de milioane de lei”, a spus Petre Făget, viceperimarul comunei Izvorul Bîrzii.

protest oameni

“În cursul zilei de ieri am primit o sesizare din partea unor locuitori ai comunei Izvorul Bârzii prin care ne-aua dus la cunoştinţă faptul că foarte des, în special în perioada mai-octombrie sunt lipsiţi de apă potabilă, cu toate că există un contract de prestări servicii, care stipluează că prestatorul de servicii – Primăria comunei Izvorul Bîrzii se obligă să furnizeze contracost acest serviciu”, a declarat Felix Manta, şeful OJPC Mehedinţi.

Reprezentanţii primăriei s-ar putea alege cu o sancţiune dacă s-au angajat prin contract că asigură apa oamenilor şi nu respectă angajamentul.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top