marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PROTEST SPONTAN AL ANGAJAŢILOR DE LA TERMOCENTRALA HALÂNGA

Aproximativ 80 de angajaţi de la termocentrală au protestat joi dimineaţa în faţa biroului unui executor judecătoresc. Instituţia este înglodată în datorii, iar bunurile vândute pentru a acoperi datoriile afectaeză munca angajaţilor.

muncitori

Ieri au fost vândute două locomotive folosite pentru a duce cărbune de la minele din jur până la termocentrală, iar în zilel următoare vor fi vândute alte cinci locomotive şi vagoane. Aproximativ 80 de muncitori de la termocentrala Halânga au protestat joi dimineaţa în faţa biroului executorului judecătoresc responsabil cu aceste vânzări, plângându-se de faptul că nu-şi vor mai putea face datoria.

„Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare este într-o situaţie delicată din punct de vedere financiar datoratpă conducerii proaste, furturilor, ş.a. Acum suntem într-o situaţie extraordinar de grea deoarece am aflat că ieri s-au vândut deja două locomotive de 2100 cai putere din parcul nostru de locomotive. Ce înseamnă să rămânem fără locomotive şi fără vagoane? Înseamnă că ne-am închis. Nu mai ai cu ce să transporţi nici păcură, nici cărbune, nimic pe calea ferată şi atunci te închizi. Astăzi se vând cinci loctomotive şi vagoanele aferente. Scandalos este preţul de vânzare, am aflat că cele de ieri s-au vândut cu 35.000 de euro bucata şi am auzit că astăzi un vagon s-ar vinde între 3000 şi 4000 de euro bucata, în condiţiile în care un vagon nou costă 66.000 de euro. Deci rămânem şi fără parc şi cu datoria că practic nu acoperi nimic la preţul acesta şi ne-am şi închis. Culmea în condiţiile în care regia are aprobat un buget pentru anul 2013 care cuprinde întreaga cantitate de apă grea plus restanţa de pe 2012, deci în jur de 500 milioane lei”, a declarat Alexandru Tănase, liderul Sindicatului  Liber Independent de la Termocentrala Halânga.

Termocentrala de la Halanga asigură aburul tehnologic necesar funcţionării Combinatului de Apă Grea, precum şi termoficarea oraşului Drobeta Turnu Severin.

 

 

 

loading...


Un Comentariu

 1. Un ...sindicalist bogat

  Cred ca mai curand protestul trebuia facut in fata partidelor politice care si-au numit
  directorii la RAAN si sucursale ( PDL , PSD , PNL , PC, UDMR ) sau poate in fata DNA si
  DIICOT care n-au gasit vinovatii devalizarii RAAN-ului si nu au pus sechestru pe
  imobilele acestora ( vile , masini , apartamente in tara si inafara , etc.).
  Va inflori in mod sigur transportul AUTO , fapt ce va bucura pe unii salariati din
  RAAN si Termo , inclusiv unii sindicalisti , asa ca …ciocu mic !

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top