miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

PROTEST SPONTAN LA PORŢILE DE FIER. ANGAJAŢII HIDROSERV AU BLOCAT DE 70, APROAPE DE VAMĂ

Miercuri după-amiază, timp de aproape o oră Drumul European 70, care face  legătura între Judeţele Mehedinţi şi Caraş Severin,   în dreptul barajul  de la Porţile de Fier I şi foarte aproape de vamă, a fost blocat din cauza unui protest spon tan al angajaţilor de la Hidroserv.

vama 1

Circa 30 de angajaţi de la Hidroserv au ales să protesteze pe trecerea de pietoni de pe Drumul European 70, blocând astfel circulaţia pe ambele sensuri de mers, în dreptul barajului de la Porţile de Fier I.

Aşa se face că în scurt timp, s-au format cozi imense de autovehicule pe ambele sensuri de mers ale drumului european. La faţa locului au sosit mai multe echipaje de la Poliţia Rutieră şi Jandarmerie pentru a debloca situaţia, dar şi inspectorul şef al IPJ Mehedinţi, comisarul şef Romulus Opriţa, precum şi conducerea Jandarmeriei Mehedinţi, col. Eugen Ţambrea şi col. Crinel Zaharescu.

Liderul de sindicat de la Hidroserv, Cristinel Popescu, a declarat că angajaţii au ales această formă de protest în speranţa că doleanţele lor vor fi rezolvate. Oamenii îşi cer drepturile salariale la zi şi se tem că vor rămâne fără un loc de muncă.

„Am ajuns la limita răbdării, aşa cum de altfel prevedeam că se va întâmpla până la urmă. O parte din colegii noştri care nu sunt la muncă fiindcă se lucrează în schimburi au hotărât să apeleze la această ultimă formă legală şi extremă. Nu avem contract colectiv de muncă, mai este o lună şi rămânem fără contract colectiv de muncă, deci cu alte cuvinte nu mai avem drepturi prevăzute în contract, nu avem lucrări. Suntem ameninţaţi cu o nouă tură de disponibilizări şi cu şomaj, unitatea este practic în faliment pentru că datoria este peste 80 de milioane de lei pe total ţară. În continuare directorii se comportă cu noi ca nişte slugi, ni se taie din lucrări, nu ni se acordă program de mentenanţă şi de reaparţii, astfel încât prin munca noastră, nu cerem pomană, să ne putem creşte copii, să ne întreţinem familiile”, a declarat Cristinel Popescu.

După aproximativ o oră, protestatarii au înţeles să elibereze drumul în jurul orei 17,30, astfel că traficul rutier a fost reluat, sub supravegherea oamenilor legii.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top