joi , 4 martie 2021
NEWS ALERT

PROTEST SPONTAN LA RAAN VINERI DIMINEAŢA

Aproximativ o sută de angajaţi ai platformei Romag Prod ce aparţine Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turtnu Severin, care ar fi trebuit să intre în tura I, au participat vineri dimineaţa la un protest spontan, în curtea instituţiei, refuzând să meargă la lucru întrucât nu au primit lichidarea pentru luna septembrie.

sediul-RAAN-1024x768Salariaţii ar fi trebuit să intre în tură la ora 7, dar au refuzat şi au rămas la intrarea pe platforma Romag Prod, alăturându-li-se şi câţiva angajaţi care au ieşit din tura a III-a.

În curtea Combinatului a fost chemat liderul Sindicatului Romag Prod care a fost întrebat cu privire la drepturile salariale restante, care ar fi trebuit să fie primite în data de 25 octombrie.

Angajaţii acuză conducerea companiei că a blocat în Trezorerie banii primiţi la rectificarea bugetară a Guvernului şi refuză să achite salariile, motivând că trebuie să achite creditorii, în condiţiile în care RAAN este în insolvenţă.

„Nu şi-au luat drepturile salariale şi de natură salarială. Consideră că în pragul iernii sunt lăsaţi fără venituri. Banii veniţi de la rectificarea bugetară, domnul Tudor (n.r. Ion Tudor –  administratorul judiciar al RAAN) i-a blocat în conturi şi nu este de acord să facă plăţi de natură salarială ci să facă plăţi către creditori. Se discutase cu dânsul ca aceste plăţi să se facă eşalonat, urmând ca Guvernul să ia măsuri prin vânzarea de apă grea, suma necesară pentru plata creditorilor. A zis că nu poate să plătească acum salariile şi aşteaptă garanţie de la Guvern pentru plata apei grele. Sindicaliştii au propus să plătească salariile acum şi ceilalţi bani să meargă către creditori.”, a declarat vineri, liderul Sindicatului Romag Prod, Florin Rogobete.

După discuţiile purtate cu liderul de sindicat, oamenii care urmau să intre în tură au mers la locurile de muncă, iar cei care au ieşit din tură au plecat acasă, protestul durând aproximativ două ore.

Alţi aproximativ 250 de salariaţi ai RAAN, din cadrul platformei Romag Termo a RAAN au organizat un miting de protest joi după-amiază, în zona Crişan din Drobeta Turnu Severin, nemulţumiţi de neachitarea salariului pentru luna septembrie de către conducerea companiei şi a bonurilor de masă, începând cu luna iulie.

Totodată, salariaţii au atras atenţia că nu există stocuri de cărbune pentru asigurarea încălzirii locuinţelor din Drobeta Turnu Severin, racordate la reţeaua centralizată.

Alte proteste sunt organizate de către sindicalişti în cursul zilei de luni, 3 noiembrie, când angajaţii vor picheta sediul RAAN din Drobeta Turnu Severin.

RAAN a intrat în insolvenţă în seprembrie 2013.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top