marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PSD CONTINUĂ SĂ ÎMPARTĂ PLIANTE CU ÎNSEMNELE USL

Organizaţia PSD Mehedinţi continuă să folosească însemnele USL, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare deşi Biroul Electoral Judeţean (BEJ)  a admis vineri contestaţia PNL în care se arăta că folosirea însemnelor respective este ilegală.

psd afise

O acţiune de campanie electorală a PSD Mehedinţi a avut loc duminică, la o sărbătoare câmpenească organizată în comuna Isverna, unde câţiva tineri, îmbrăcaţi în tricouri roşii şi însoţiţi de secretarul executiv al PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, dar şi de senatorul PSD, Petre Daea, au împărţit oamenilor prezenţi la eveniment, pliante electorale inscripţionate cu sloganul „Continuăm USL”.

Prezentă la acelaşi eveniment, în campanie electorală, candidatul la alegerile europarlamentare pe lista PNL, Claudia Benchescu, s-a arătat revoltată de faptul că PSD ignoră o decizie a BEJ şi „minte populaţia că vrea să continue USL”.

pnl 11.05 isverna„Partidul Social Democrat, la fel ca şi în viaţa de guvernământ, şi în viaţa politică, iată şi în campania electorală se preocupă în a minţi, în principal populaţia. Asta se întâmplă astăzi şi cu gravitate se întâmplă legea şi anume decizia BEJ-ului şi a BEC-ului care susţine clar că este ilegal ca Partidul Social Democrat să folosească denumirea sau însemnele USL. Această alianţă s-a rupt, nu din vina Partidului Naţional Liberal, ci din vina Partidului Social Democrat care nu ne-a mai dorit ca partid de alianţă şi de guvernământ, iar acum vin cu minciuni către oameni spunând că vor să continue USL.”, a declarat Benchescu.

Pe de altă parte, Claudia Benchescu a făcut un apel către populaţie, prin intermediul presei, “să nu mai creadă minciuni populiste care le umplu viaţa şi le distrage atenţia de la problemele cu adevărat importante”, făcând referire la faptul că PSD induce în eroare electoratul folosind însemnele USL în campanie.

Senatorul PSD Petre Daea a refuzat să ofere un punct de vedere concret, cu privire la decizia BEJ şi la acţiunea PSD de duminică. Abordat de reporteri, Daea a lăsat să se înţeleagă că important este contactul cu oamenii în campanie şi mai puţin afişele electorale.

„Să folosească întâlnirea cu oamenii, cum o facem, să dea mâna cu oamenii şi este suficient!”, a fost declaraţia senatorului PSD când a fost întrebat cu privire la decizia BEJ de a îndepărta afişele cu însemnele USL.

Întrebat cu privire la faptul că în timpul acţiunii electorale de duminică, din comuna Isverna, tinerii social democraţi au împărţit afişe cu sloganul “Continuăm USL”, senatorul Petre Daea a evitat să dea un răspuns, susţinând în continuare că “discută cu oamenii şi le strâng mâna”.

“Pentru dumneavoastră este doar un mod de exprimare, pentru noi este acelaşi lucru şi anume discutăm cu oamenii, îi salutăm, stăm de vorbă cu ei, le întindem mâna.”, a declarat Petre Daea.

Prin decizia BEJ de vineri, s-a admis contestaţia PNL-Filiala Mehedinlţi prin care s-a solicitat dispunerea măsurilor necesare, în special prin inlăturarea materialelor ce conţin trimiteri explicite la Alianţa USL şi interzicerea Alianlei PSD -UNPR-PC, de a utiliza pentru viitor însemnele USL, fără acordul PNL.

Decizia devine executorie la 48 de ore de la expirarea termenului în care se pot depune contestaţii.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top