marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

RAAN VA PIERDE 500 DE LOCURI DE MUNCĂ

500 de angajați din cadrul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare rămân fără locuri de muncă în perioada următoare, potrivit reprezentanților BNS, în urma procesului de reorganizare, compania fiind în insolvență.

_DSC0800

Prim – vicepreședintele Blocului Național Sindical, Ion Pisc, prezent joi la Drobeta Turnu Severin la o dezbaterea unui plan de stimulare a ocupării și a incluziunii sociale în județul Mehedinți, a declarat că pentru cei 500 de salariați ai RAAN, care produce apă grea și energie termică pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, care vor rămâne fără locuri de muncă trebuie găsite soluții astfel ca ei să nu intre în sistemul de protecție socială.

_DSC0793“De la RAAN se preconizează 500 de oameni. De ce spun aceste 500 de locuri de muncă pierdute întrucât piața internă este saturată de apă grea pentru cele două grupuri energetice nucleare, pentru că investițiile pe grupurile 3 și 4 stagnează, pentru că investitorii se retrag și pentru că Cernavodă are o mare problemă în ceea ce privește preluarea de putere energetică.”,a spus prim-vicepreședintele BNS.

În cadrul dezbaterii organizate la Palatul Administrativ din Drobeta Turnu Severin și la care au participat președintele BNS, Dumitru Costin, Radu Soviani, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiare, dar și liderii locali ai BNS, Cristinel Popescu și Florin Rogobete s-a discutat despre oportunitatea de investiții în județul Mehedinți în domenii precum: turism, transport, agricultură sau mediu.

Dezbatere fără autorități județene

Dumitru Costin și Ion Pisc au adus reproșuri autorităților județene și parlamentarilor de Mehedinți care nu au participat la întâlnirea de dialog social, prezenți fiind doar Viorel Palașcă (PNL) și Rodin Traicu (PSD), deși potrivit acestora fuseseră invitați și Tudor Chiuariu, Petre Daea și Nicolae Șerban.Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu a fost de asemenea prezent la dezbaterea de joi.

„Aș fi vrut interes și din partea altora pentru că această platformă a strigat la unison în numele USL-ului și iată că acum suntem în situația de a nu fi prezenți nici măcar la ce trebuie să dăm pentru diminuarea costurilor de apă grea pentru a pătrunde pe piața externă.”, a mai spus Pisc.

_DSC0803„Sunt dezamăgit de interesul pe care îl reprezintă zona de conducere a județului Mehedinți, mai ales că fac parte de mulți ani în Comisia de Dialog Social a Mehedințiului pe toate guvernările anterioare și constat că se perpetuează acest lucru în continuare. De foarte mult timp am vrut să spun că zona de transporturi este o atragere a forței de muncă pentru că nu mai avem curse locale, știm cu toții cum este autogara. Nu mai avem acele curse locale care să facă transporturile între localități, ar fi locuri de muncă atractive și în același timp o dezvoltare a infrastructurii pentru că este nevoie și de infrastructură pentru așa ceva. Am vorbit despre zona de agricultură și reînființarea centrelor de achiziții locale și ajutor a micului producător, să se meargă direct la familie. De asemenea zona turistică a județului Mehedinți, o zonă cu care puține zone din țară se pot lăuda și este o zonă care îmbină turismul cu istoria.”, a declarat președintele Sindicatului Porțile de Fier, Cristinel Popescu.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top