joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

RATA ŞOMAJULUI A DEPĂŞIT 10% ÎN MEHEDINŢI

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi a transmins joi, printr-un comunicat de presă că în judeţ, rata şomajului a ajuns la 10,03%, pragul de 10% fiind depăşit la sfârşitul lunii octombrie.

AJOFM Mehedinti_1“La sfârşitul lunii octombrie 2014, în evidenţele AJOFM Mehedinţi erau înregistraţi un număr total de 11.800 şomeri, ceea ce corespunde unei rate a şomajului în judeţul nostru de 10,03 % . Din totalul de 11.800 şomeri înregistraţi (din care 4.735 sunt femei), 2.232 sunt şomeri indemnizaţi (18,92 %), iar  9.568 şomeri neindemnizaţi (81,08 %) .”, anunţă AJOFM Mehedinţi.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şomajul a crescut cu 0,39 de procente în Mehedinţi, în octombrie 2013, rata fiind de 9,64%. Cei mai mulţi şomeri provin din mediul rural în Mehedinţi, adică 79,36%, în timp ce în mediul urban sunt 20,64% de şomerii mehedinţeni.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea forţei de muncă Mehedinţi explică şomajul ridicat în mediul rural prin faptul că în sate nu există oportunităţi de angajare, locurile de muncă disponibile fiind concentrate în oraşe şi în special în municipiul reşedinţă de judeţ. Majoritatea şomerilor din mediul urban sunt neindemnizaţi şi  beneficiază de venitul minim garantat în baza Legii nr 416 / 2001.

Chiar şi aşa, piaţa muncii este precară în judeţul Mehedinţi, la momentul actual fiind anunţate la AJOFM Mehedinţi doar 13 locuri de muncă disponibile, majoritatea adresându-se persoanelor fără studii superioare. Astfel, se caută două persoane care să ocupe posturi de buldoexcavatorist, un inginer constructor, un mecanic auto, un gestionar, doi muncitori necalificati, trei manipulanţi mărfuri, un sudor şi trei şoferi.

Oana Mitu

loading...


Un Comentariu

  1. CATAVENCU de Mehedinti

    Somaj = 10% , voturi in Mehedinti pt. PSD & comp. = 57,4 % , locuri de munca pe perioada nedeterminata si investitii serioase , exceptand panselutele , sensurile giratorii si aleile cu iz … UNPR-ist = ZERO BARAT ! Concluzia : in turul II alegeti PONTA PRESEDINTE . Prostia si domnia se platesc ….

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top