miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

RECLAME VIDEO PE FACEBOOK, DIN IULIE. TE DERANJEAZĂ?

Financial Times, citat de mediafax.ro anunţă că spoturile video vor apărea din luna iulie pe principala pagină vizualizată de utilizatori, iar primul clip va rula automat fără sunet. În acelaşi timp, utilizatorul va putea opta pentru activarea sunetului sau pentru vizionarea altor spoturi situate mai jos pe pagină.

FACEBOOK

Spoturile vor fi limitate la 15 secunde, iar Facebook se va asigura că reclamele de la branduri rivale puternice nu vor rula în aceeaşi zi. Printre companiile care vor participa la faza iniţială a proiectului se numără clienţi importanţi ai Facebook, precum Unilever, Nestle, Ford, Diageo, American Express şi Coca-Cola.

Potrivit mediafax.ro care citează Financial Times, reţeaua de socializare încearcă astfel să acceseze bugetele uriaşe de marketing TV ale companiilor.

Preţul perceput de Facebook pentru spoturile video este mai scăzut faţă de tarifele practicate de televiziunile din SUA, în medie 29 de dolari pentru o reclamă livrată către o audienţă de 1.000 de persoane, potrivit datelor MagnaGlobal.

Surse apropiate reţelei de socializare spun că noile reclame video ar putea genera venituri de până la 1,5 milioane de dolari pe zi. Facebook a înregistrat încasăi de 1,46 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an.

Contactaţi de FT, reprezentanţii Facebook au refuzat să comenteze informaţiile.

Unii analişti sunt îngrijoraţi că noul format al paginii de „Noutăţi” îi va deranja pe unii utilizatori şi ar putea conduce la scăderea activităţii pe Facebook. Puteti comenta acest subiect pe pagina mhalert.ro.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top