luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

RESTRICŢII DE NAVIGAŢIE PE DUNĂRE ÎN ZONA CAZANELOR

Convoaiele care traversează în amonte zona Cazanelor Dunării au obligaţia să nu micşoreze viteza sub şase kilometri întrucât din cauza curenţilor foarte puternici există pericolul ca acestea să se accidenteze. În aval, navigatorii trebuie să asigure o guvernare corespunzătoare, în sensul că trebuie să respecte şenalul navigabil.

navigatie

În ultimii 10 ani, s-au înregistrat trei accidente cu pierderea totală a mărfii şi chiar a navelor în acest punct. De altfel, zona Cazanelor Dunării a fost dintotdeauna o piatră de încercare chiar şi pentru cei mai experimentaţi navigatori.

„Avem o restricţie determinată pe zona Cazane kilometru 964-975 în sensul că navigatorii nu au voie să scadă viteza pentru marş-amonte sub şase kilometri la oră. Este o cerinţă care este stabilită prin protocolul comun româno-sârb din 1977 şi care s-a dovedit a fi reală. Iar felul în care sunt reglate dimensiunile convoaielor pentru marş-amonte pentru una sau două barje trebuie respectat şi pentru aval pentru că forţa curentului este mare şi poate să arunce convoaiele”, a precizat Marinică Genovu, şeful Biroului pentru Siguranţa Navigaţiei din cadrul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

Căpitănia Turnu Severin nu a impus restricţii pentru ambarcaţiunile de agrement.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top