sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

REŢEA DE TRAFICANŢI DE PERSOANE, DESTRUCTURATĂ DE DIICOT Mehedinţi

Doi interlopi periculoşi din Orşova şi mama unuia dintre ei au fost reţinuţi de ofiţerii de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Mehedinţi, în urma a patru percheziţii desfăşurate în Mehedinţi, Caraş Severin şi Dolj. Bărbaţii au ajuns în faţa Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru aderare şi constituire a unui grup organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi lipsire de libertate.

trafic

Anchetatorii au descoperit peste zece victime, între care bărbaţi, femei şi minori care erau duşi cu forţa în Franţa şi Italia, unde sub ameninţare şi tortură erau exploatate sexual. Practic, victimele erau duse în Italia şi Franţa, dar şi în anumite zone din România, unde erau supravegheate de oameni de încredere ai capilor reţelei, supuse unor violenţe greu de descris în cuvinte, torturate, arse cu ţigara şi sub ameninţare erau puse să întreţină relaţii sexuale contra unor sume de bani.

Una dintre victime le-a povestit anchetatorilor că a fost cusută la gură cu aţă, iar mâinile i-au fost arse în apă fiartă de către membrii reţelei, ca să o determine să nu le mărturisească poliţiştilor practicile la care erau supuşi. Anchetatorii au descoperit că în urma exploatărilor sexuale, membrii reţelei au obţinut sute de mii de euro.

Când şi-au dat seama că anchetatorii au intrat pe fir, unul dintre interlopii reţinuţi pe bază de ordonanţă, zis Bîrci din Orşova s-a mutat în Craiova împreună cu mama sa.

În urma percheziţiilor de marţi seara desfăşurate în patru locaţii din Orşova (Mehedinţi), Caraş Severin şi Dolj au fost reţinuţi Leo din Orşova, Bîrci, dar şi mama acestuia, în faţa magistraţilor din cadrul Tribunalului Mehedinţi fiind prezentaţi cu propunerea de arestare preventivă doar cei doi indivizi extrem de periculoşi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top