sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

REVELION CU BUCATE TRADIŢIONALE, DAR ŞI RĂSFĂŢ CU RITUALUL „CLEOPATREI” LA BĂILE HERCULANE

Cine nu s-a decis încă unde să petreacă Revelionul 2014, mai are câteva zile la dispoziţie pentru a-şi rezerva un loc în celebra staţiune Băile Herculane. Pentru masa de Revelion, hotelierii au pus la punct un meniu bogat, iar pensiunile au păstrat preţurile de anul trecut pentru a-şi păstra clienţii fideli.

herculane deschidere

Hotelierii, dar şi proprietarii de pensiuni din staţiunea Băile Herculane pun la punct ultimele detalii în ceea ce priveşte petrecerea de Revelion. S-a întocmit meniul, s-au stabilit tarifele, iar zilele acestea se primesc ultimele rezervări pentru cazare.

florin bazavan„Pentru seara de Revelion am pregătit bucate din bucătăria franţuzească, dar, bineînţeles, am ales şi bucate din bucătăria tradiţional românească. Distracţia  va continua şi în seara de 1 ianuarie  când vom organiza o seară cu specific tradiţional românesc, unde vom avea foarte mulţi invitaţi şi artişti de muzică populară renumiţi din zona Olteniei, dar şi din zona Banatului”

spune Florin Băzăvan, directorul hotelului „Afrodita” din Băile Herculane.

Şi pentru că după o noapte de petrecere, turiştii au nevoie şi de relaxare, gazdele pun gratuit la dispoziţia acestora piscină, jacuzzi, saună finlandeză, băi cu cromoterapie.

piscina

„În locaţia noastră avem şi un centru unde se pot face proceduri de tratament pentru afecţiuni reumatismale, dar avem şi proceduri de răsfăţ, cum ne place nouă să le denumim şi aici pot enumera ritualul Cleopatrei. De asemenea avem o baie cu cromoterapie, unde efectul culorilor poate fi senzaţional şi se pot relaxa oaspeţii astfel încât să uite de toate grijile”, a mai spus Florin Băzăvan.

Ritualul „Cleopatrei”

O oră de răsfăţ total la „Afrodita” presupune şi ritualul Cleopatrei, adică „o compoziţie din lapte, miere, în care se mai adaugă câteva  preparate secrete, dar şi anumite arome. Se face o mixtură, se amestecă cu apa, apoi oaspetele se masează la început cu miere, şi apoi cu lapte şi după care este lăsat mai multe minute pentru a se relaxa”. Separat şi împreună, laptele şi mierea acţionează asupra pielii făcând-o mai fină şi mai catifelată. Se ştie că regina Cleopatra a fost prima persoană care a folosit din plin proprietăţile binefăcătoare ale acestor doua ingrediente, iar legenda spune că secretul frumuseţii Cleopatrei era tocmai baia cu lapte şi miere pe care frumoasa regină o făcea zilnic. Ea o ajuta să îşi menţină pielea catifelată şi senzuală.

Pensiunile nu au mărit tarifele

pensiune

Şi pensiunile din Băile Herculane îşi aşteaptă turiştii cu braţele deschise, din meniul acestora nelipsind bucatele preparate din carne de porc, ţuica fiartă, gulaşul la ceaun şi porc la rotisor. Au aplicat şi reduceri la tarife faţă de anul trecut. „Faţă de anul trecut avem tariful puţin mai mic la 1200 de lei de persoană, care include cazarea şi pensiunea completă pentru cele 5 zile. În plus, pregătirile noastre speciale cuprind un purcel la rotisor, gulaş la ceaun alături de o ţuică fiartă şi un vin fiert pe care le oferim turiştilor cu toată căldura. În restul zilelor pot face un masaj, o saună, pe care le avem chiar aici în incinta pensiunii. Pot face drumeţii, avem un ghid montan care le poate arăta zona”, spune Mihaela Guran, patroana  pensiunii „Jojo” din Băile Herculane. La aceeaşi pensiune, medicul primar de balneofizioterapie Mioara Guran efectuează la cererea turiştilor o serie de tratamente de recuperare, dar în acelaşi timp şi de relaxare. „Majoritatea doresc câte un masaj, un drenaj veno-limfatic, acupunctură unde este cazul. Un masaj de relaxare de 20 de minute costă 20 de lei, un masaj anticelulitic de 30 de minute costă 30 de lei, un drenaj veno-limfatic de 15 min costă 10 lei, electroterapie – 10 lei procedura”, spune medicul Mioara Guran.

restaurant

890 de lei, un pachet de 5 zile

Chiar în centrul staţiunii Băile Herculane, o pensiune a păstrat aceleaşi preţuri de patru ani de zile. Proprietara pensiunii spune că turiştii care ajung aici se simt ca „la mama acasă” fiindcă sunt trataţi cu bunătăţi preparate în bucătăria casei. Un pachet de 5 zile  (4 nopţi de cazare) în pensiunea sa costă 890 de lei, iar bonus din partea casei se oferă clienţilor şi şedinţe de masaj şi aromoterapie.

„La pensiunea pe care eu o administrez preţurile sunt aceleaşi de patru ani de zile, am pregătit un meniu foarte bine ales vetuta orzapentru Revelion, foarte diversificat şi aici mă refer la un aperitiv rece cu foarte multe sortimente din bucătăria internaţională şi bucătăria autohtonă. Apoi avem păstrăv la grătar, un aperitiv cald cu buchet de legume asortate, friptură de curcan şi tot felul de rulade de porc, de pui făcute la cuptor. Sărmăluţele cu mămăliguţă normal că nu vor lipsi din meniu, iar pentru desert avem diferite torturi şi prăjituri făcute în casă, aici în pensiune”, spune Vetuţa Orza, proprietara pensiunii „Select”.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top