duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

REVELION MAI IEFTIN PE ULTIMA SUTĂ DE METRI ÎN SERBIA

Cine nu s-a hotărât unde să petreacă noaptea de Revelion, cu puţin noroc poate să găsească locuri libere la restaurentele din Kladovo, un orăşel sârbesc aflat foarte aproape de Vama româno-sârbă de la Porţile de Fier I. Preţurile sunt mai mult decât acceptabile. De exemplu, cel mai mic tarif îl găsim într-un micuţ restaurant, unde se poate petrece Revenionul cu doar de 40 de euro.

DSCF0855

Restaurantele sârbeşti sunt renumite pentru zecile de preparate tradiţionale, dar mai ales pentru modul ireproşabil în care clienţii sunt serviţi. Şi nici nu e de mirare dacă luăm în calcul preţul destul de accesibil. De exemplu, cel mai mic tarif îl găsim la “Princ” (Prinţ), într-un cochet restaurant, unde se poate petrece Revenionul cu doar de 40 de euro. Cu noroc, însă, cei care se hotărăsc pe ultima sută de metri îşi mai pot face rezervări.

deschidere

„Avem un tarif de 40 de euro de persoană, cu formaţie care cântă muzică românească şi sârbească, până pleacă musafirii. Băutură este pentru toate gusturile, fiecare poate să consume atât cât îl ţine piciorele. În meniu avem gustare rece, gustare cladă, friptură de purcel, de miel, carne umplută. Din partea casei servim pleşcăviţă, salate, desert, cafea. Este meniul tradiţional complet cum este la noi în Serbia”, spune Nicola Dumitraşcovici, patronul restaurantului „Princ”.

Severinenii sunt foarte încântaţi de oferta vecinilor noştri sârbi. În ultimii ani, foarte mulţi severineni, dar şi români din judeţele Olteniei vin hotelurile din Kladovo pentru a petrece noaptea dintre ani. În bufetul suedez oferit în noaptea de Revelion, sunt incluse peste şaizeci de feluri de mân­care, adică cincisprezece gustări calde, cin­cisprezece gustări reci şi treizeci de mâncăruri normale.

DSCF0869

De pe masă nu lipsesc, evident, băuturile tradiţionale sârbeşti, iar atmosfera este întregită de formaţii de mu­zică românească şi sârbească.

DSCF1706

„Noi am pregătit în oferta noastră, all inclusiv, cu bufet suedez la masa festivă şi băutură la discreţie. Preţul de cazare din 31 decembrie până în 2 ianuarie este 199 de euro de persoană cu cameră dublă. Am pregătit şi o excursie cu vaporul la Porţile de Fier. Avem români care au făcut rezervări la hotelul nostru, ca în fiecare an de altfel, dar şi din Bulgaria, din Serbia”, spune Gordina Nicolici, recepţioner la hotelul Aqaustar Danube din Kladovo.

„Kristal” este un alt restaurant care organizează petrecere de Revelion cu 50 de euro de persoană. Pentru noaptea dintre ani, bucătarii restaurantului vor pregăti rulouri de miel, friptură de oaie la grătar, cârnaţi sârbeşti, rulouri de pui în sos iute, friptură de porc afumată, biftec de porc, peşte umplut şi multe alte bunătăţi.

Tarifele cresc simţitor în staţiunile de munte din Serbia, unde se poate şi schia.

DSCF1705

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că, mai ales în această perioadă, Serbia este o destinaţie turistică destul de căutată şi foarte accesibilă.

„Serbia a devenit o atracţie turistică fiind puţin mai aproape de Severin. La Kladovo avem două hoteluri, unul hotel de 3 stele şi un hotel de patru stele, preţul la un hotel de 3 stele pentru noaptea de revelion este de 75 de euro. La hotelul de patru stele pentru nopţi de cazare 199 de euro. Vorbind puţin şi de celelalte staţiuni unde putem să şi skiem, avem la 200 de kilometri de Severin o staţiune foarte drăguţă Stara Planina, la un hotel de patru stele avem revelion la 370 de euro all inclusive, masa de revelion inclusă, iar la Kopaonik, „Poiana Braşov” a lor, ajunge la 400 de euro. Cele mai căutate sunt restaurantele din Kladovo, avem până la 100 de persoane de unitate de cazare”, spune Octavian Goga, directorul unei agenţii de turism din Turnu Severin.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top