joi , 28 octombrie 2021
NEWS ALERT

REZERVAREA PARCĂRII POATE FI AMENDATĂ CU 1800 DE LEI LA SEVERIN

Poliţiştii Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu  Severin au efectuat joi, o acţiune care a vizat parcarea autoturismelor în zona centrală, vizaţi fiind agenţii economici şi reprezentanţii instituţiilor publice care amplasează dispozitive de rezervare pe locurile din faţa punctelor de lucru, deşi legea prevede amenzi în acest sens, în lipsa avizului Poliţiei Rutiere.

florarie

Pe strada Mareşal Averescu din Drobeta Turnu Severin, arteră cu sens unic unde sunt marcate parcări în spic, multe dintre locuri nu pot fi folosite pentru că au plăcuţe cu menţiunea REZERVAT. Asta deşi ocuparea carosabilului cu orice obiect fără avizut Poliţiei Rutiere este interzisă. O femeie care are o florărie în zonă avea maşinile firmei parcate regulamentar, dar le-a declarat poliţiştilor  că foloseşte şi dispozitivul, în eventualitatea în care vreun cunoscut are nevoie de locul respectiv.

Câţiva metri mai departe, pe aceeaşi stradă, Mareşal Averescu, alt dispozitiv ocupa un alt loc de parcare. De data aceasta, în faţa unui cabinet notarial.

Ion Andreca

„În cazul meu este justificat. La noi, la birouri notariale vin oameni cu handicap, oameni care sunt aduşi cu maşinile şi trebuie să semneze câte o declaraţie, câte o procură, câte un act notarial. În situaţia asta trebuie să ne ducem la ei la maşini. Dacă mă duc la Primărie să-mi rezerve un loc pentru persoane cu handicap, n-o s-o facă. Am făcut-o într-un an, am cerut rezervare cu plată şi mi-a cerut 2600 pe un semestru, banii mei. Dacă aceasta este dispoziţia, renunţ la el şi gata!”, a declarat notarul Ion Andreca, cel somat de poliţiştii de la Rutieră să nu mai folosească dispozitivul care împiedică parcarea autoturismelor.

Alţi agenţi economici au mers la Primărie şi au obţinut autorizaţii în baza unei hotărâri a Consiliului Local ca să ocupe domeniul public. Documentul nu este valabil, fără avizul Poliţiei Rutiere, iar repreyentan’ii Biroului Rutier Drobeta Turnu Severin spun că nu au eliberat niciun astfel de aviz.

parcare

În timp ce multe locuri de parcare sunt ocupate de dispozitivele respective, şoferii care au treabă în centrul oraşului parchează chiar şi pe trecerile de pietoni. În cinci minute, poliţiştii au amendat doi conducători auto care au lăsat maşinile pe marcajul pietonal, chiar dacă aceştia au justificat lipsa locurilor pentru maşini.

Codul rutier este cel care precizează clar că nimeni nu are voie să ocupe domeniul public cu diverse obiecte.

„Am executat o acţiune privind locurile de parcare din municipiul Drobeta Turnu Severin care sunt ocupate de obiecte lăsate de agenţii economici pentru a avea rezervate aceste locuri. Sancţiunea pentru această faptă este de la 9 la 20 de puncte amendă.”, a declarat agent principal, Paul Ţoca, din cadrul Biroul Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

În cursul zilei de joi, poliţiştii au dat doar avertismente şi au încercat să informeze agenţii economici înainte de a-i amenda. Sancţiunea pentru cei care amplasează diverse obiecte pe domeniul public este cuprinsă între 810 şi 1800 lei.

Oana Mitu

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top