duminică , 17 ianuarie 2021
NEWS ALERT

REZULTAT BUN PENTRU PSD ÎN MEHEDINŢI ŞI FĂRĂ BARONUL ADRIAN DUICU LA CÂRMA ORGANIZAŢIEI

La o jumătate de an după alegerile europarlamentare, organizaţia PSD din Mehedinţi reuşeşte şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 să obţină un rezultat bun, de 57,4 la sută, care să o claseze din nou pe locul 4, după Giurgiu, Olt şi Teleorman.

screciu cu aladin

Deşi s-a crezut că fără baronul roşu Adrian Duicu, cel care conducea cu mână de fier organizaţia judeţeană din Mehedinţi, PSD va fi ca o corabie în derivă, iată că pesediştii au reuşit din nou să obţină un rezultat care să-i claseze în top la nivel naţional, după primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014.

E adevărat, şi asta o recunoaşte şi preşedintele interimar al PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, PSD Mehedinţi s-a bucurat de sprijinul primarilor care „s-au mobilizat foarte bine”. Mai ales că după „Ordonanţa traseiştilor”, PSD a pus mâna pe aproape toţi primarii din judeţul Mehedinţi.

Rezultatul obţinut este peste aşteptările liderilor locali de la PSD, care previzionau un scor de 40 la sută în Mehedinţi.

„S-au obţinut rezultate foarte bune în majoritatea localităţilor din judeţul nostru. În 45 de localităţi s-a obţinut un scor de peste 60 la sută de voturi valabil exprimate pentru Victor Ponta, s-a obţinut de asemenea un rezultat foarte bun la municipiul Orşova. Ştiu că a fost o concurenţă, primarii s-au mobilizat foarte bine, în marea lor majoritate, cel mai bun rezultat a fost ca de obicei la comuna Vînjuleţ cu un scor de aproape 94 la sută şi s-au obţinut foarte multe rezultate şi peste 70 la sută”, a declarat luni după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, Aladin Georgescu.

Aşa se face că organizaţia PSD Mehedinţi se clasează pe locul 4 în privinţa rezultatului obţinut la alegerile prezidenţiale 2014, după judeţele Giurgiu, Olt şi Teleorman.

„În ceea ce priveşte plasarea alianţei noastre ca şi rezultat la nivel naţional după numărarea voturilor în aproximativ 98 la sută din secţiile de votare, ne clasăm pe locul 4 după judeţul Giurgiu, Olt şi Teleorman. Ţin să vă reamintesc că şi la alegerile europarlamentare din acest an ne-am clasat tot pe locul 4 şi la şase luni de zile am venit cu confirmarea faptului că într-adevăr avem o organizaţie puternică, solidă, bine organizată, atât la nivel de judeţ, cât şi la nivel de municipiu”, a mai spus preşedintele interimar al PSD Mehedinţi.

Şi în municipiul Drobeta Turnu Severin, PSD a spulberat ACL, Victor Ponta obţinând un rezultat de 45,21 la sută faţă de contracandidatul său Klaus Iohannis de 25,43 la sută. De altfel şi în celelalte oraşe din Mehedinţi, respectiv, Orşova, Vînju Mare, Baia de Aramă şi Strehaia, PSD a ţinut un procent mult peste cel al ACL-ului.

„Mulţumesc tuturor severinenilor care au mers la vot, plasând încă o dată judeţul Mehedinţi în primele judeţe ca şi prezenţă la nivel naţional. Mulţumesc celor care au votat Victor Ponta şi în proiectul PSD la nivel de municipiu şi de judeţ. Este un rezultat foarte bun pe municipiu, cel mai bun în ceea ce priveşte diferenţa faţă de contracandidat în ultimii 20 de ani la alegerile prezidenţiale, ne bucură foarte mult încrederea severinenilor în noi, în PSD”, a declarat Marius Screciu, preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin.

În Mehedinți, s-au prezentat la vot, în primul tur al alegerilor prezidențiale, un număr de 133 159 de alegători.

Pe listele suplimentare au votat 17 555 persoane, în timp ce 2033 de persoane au votat cu urna mobilă.

După numărarea voturilor, s-au declarat nule un număr de 3124.

MEHEDINŢI

VICTOR PONTA – 57,4%
KLAUS IOHANNIS – 21,6%
CALIN POPESCU TARICEANU – 5,3%
ELENA UDREA – 4,80%

DROBETA TURNU SEVERIN

VICTOR PONTA – 45,21%
KLAUS IOHANNIS – 25,43%
CALIN POPESCU TARICEANU – 10,68%
ELENA UDREA – 5,73%
VADIM TUDOR – 4,08%
DAN DIACONESCU – 3,67%
MONICA MACOVEI – 2,83%

 
ORŞOVA
VICTOR PONTA – 45,33%
KLAUS IOHANNIS – 28,94%
CALIN POPESCU TARICEANU – 7,04%
ELENA UDREA – 5,09%
DAN DIACONESCU – 4,78%
VADIM TUDOR – 3,72%
MONICA MACOVEI – 2,26%

 
BAIA DE ARAMĂ
VICTOR PONTA – 49,14%
KLAUS IOHANNIS – 23,84%
CALIN POPESCU TARICEANU – 6,32%
ELENA UDREA – 10,64%
DAN DIACONESCU – 3,83%
VADIM TUDOR – 2,93%
MONICA MACOVEI – 0,98%

 
STREHAIA
VICTOR PONTA – 51,26%
KLAUS IOHANNIS – 23,43%
CALIN POPESCU TARICEANU – 3,16%
ELENA UDREA – 4,29%
DAN DIACONESCU – 4,33%
VADIM TUDOR – 2,45%
MONICA MACOVEI – 0,73%

VÎNJU MARE
VICTOR PONTA – 59,12%
KLAUS IOHANNIS – 24,95%
CALIN POPESCU TARICEANU – 3,93%
ELENA UDREA – 3,14%
DAN DIACONESCU – 3,76%
VADIM TUDOR – 2,40%
MONICA MACOVEI – 0,97%

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top