miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015: 70,26% DINTRE ELEVI AU OBȚINUT NOTE PESTE 5 ȘI UN SINGUR ELEV A AVUT MEDIA 10.

Un procent de 70,26% dintre absolvenții clasei a VIII-a au obținut medii peste 5 la evaluarea natională, înainte de depunerea constestațiilor, în județul Mehedinți, un singur elev de la Colegiul Național ”Traian” obținând media 10.

isj

Potrivit informațiilor furnizate de inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mehedinți, Mirela Pintea Enea un singur elev a obținut nota zece atât la proba de la limba română, cât și la proba de la matematică, la Evaluarea Națională, înaintea contestațiilor, acesta fiind elev al Colegiului Național ”Traian” din Drobeta Turnu Severin.

Aceeași sursă a mai precizat că procentul mediilor cuprinse între 5 și 10  obținute de absolvenții clasei a VIII-a înainte de depunerea contestațiilor a fost de 70,26%.

”La Evaluarea Națională, rezultate inițiale, înainte de contestații, s-a înregistrat un procent de 70,26% din cei 2051 de elevi prezenți. Rezultatele sunt satisfăcătoare raportând la rezultatele obținute în anii trecuți și mă raportez fix la anul școlar 2013 – 2014, acolo unde am înregistrat un procent de 65,98%. Se observă o ușoară creștere, creștere favorabilă și încurajatoare atât penru noi, cadrele didactice cât și pentru părinți și elevi ceea ce înseamnă că se lucrează, lumea s-a mobilizat și procesul instructiv-educativ este eficient la nivelul județului Mehedinți.”, a declarat vineri, inspectorul școlar general al ISJ Mehedinți, Mirela Pintea Enea.

La matematică s-au înregistrat 62 de note de 10, în timp ce la limba și literatura română au fost doi elevi care au obținut nota 10.

Contestatiile se depun in cursul zilei de vineri, iar rezultatele finale se vor afisa in data de 30 iunie.

În anul 2014, nici un elev din Mehedinți nu a obținut media 10 la evaluarea națională, procentul mediilor peste 5 fiind de 65,98%.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top