marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ÎN MEHEDINŢI

Miercuri seară, Inspectoratul Şcolar Mehedinţi a publicat notele finale ale Evaluării Naţionale. În judeţul Mehedinţi au fost înscrişi la examenul de capacitate 2314 elevi, au fost organizate 85 de centre de examen şi 3 centre de evaluare.

evaluare 1

După rezolvarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate la examenul de evaluare naţională a rămas acelaşi în judeţul Mehedinţi.

„La matematică din 25 de contestaţii , 10 dintre ele au fost admise adică au fost modificat notele cu mai mult de 50 de sutimi, iar la limba română din 121 de contestaţii au fost modificate 29 de note cu mai mult de 50 de sutimi. Procentual pe discipline şi pe medii generale procentul notelor de peste 5 a rămas acelaşi deoarece modificările de note au fost la note care oricum erau peste cinci şi din acest motiv procentul de promovabilitate a rămas acelaşi”, ne-a precizat Marian Şuţă, inspectorul general şcolar al IŞJ Mehedinţi.

Astfel, procentul de promovabilitate în judeţul Mehedinţi la examenul de evaluare naţională este de 74,39 la sută. Pe materii, la limba română procentul de promovabilitate este de 76,97 la sută, iar la matematică de 75,36 la sută.

Surprinzător, anul acesta, cele mai multe note de 10 s-au obţinut la matematică (169) şi numai 18 note de 10 la limba română. Diferenţa de note dintre mediul urban şi cel rural continuă să fie destul de mare, procentul de promovabilitate în mediul urban fiind de 82,76 la sută, iar în mediul rural de 64,22 la sută.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top