duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

REZULTATE SLABE LA SIMULAREA EVALUARII NAŢIONALE ÎN MEHEDINŢI

Un procent de 43,16% dintre elevii din Mehedinţi, care au participat la simularea evaluarii naţionale au reuşit să promoveze, obţinând note peste 5 la ambele materii, promovabilitatea fiind mai ridicată decât în 2014, când a fost de 40,38%

isj1La ambele probe ale simulării evaluării naţionale, în judeţul Mehedinţi au obţinut note peste 5, un număr de 997 de elevi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Cristinel Degeratu a declarat că rezultatele nu sunt îmbucurătoare, iar ele trebuie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

“Nu este un procent mulţumitor dar este mai mare decât cel înregistrat anul trecut întrucât atunci aveam 40,38%. În perioada care va curge către examenul real de evaluare naţională, fiecare unitate şcolară va analiza împreună cu colectivul de cadre didactice, elevi şi părinţi aceste rezultate urmând să-şi fixeze un calendar de recuperare acolo unde este cazul, o planificare a pregătirilor suplimentare, neuitând faptul că, începând cu această lună, în judeţulş Mehedinţi avem implementat şi un proiect de finanaţare POSDRU, care este axat exact pe această linie a pregătirii suplimentare a elevilor de clasa a VIII-a pentru promovarea cu succes a examenului de evaluare naţională.”, a declarat Cristinel Degeratu.

Printre unităţile de învăţământ care au avut promovabilitate de 100% se află Colegiul Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin, în timp ce unităţi cu promovabilitate foarte scăzută s-au înregistrat în mediul rural.

În judeţul Mehedinţi, la simularea evaluării naţionale au fost înscrişi 2439 de elevi  din care s-au prezentat 2310.

La nivel naţional, promovabilitatea la evaluarea naţională a fost de 50,68%. Pe judeţe, cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în Bacău – 68,56 (rată prezenţă – 99,47%), municipiul Bucureşti – 64 (rată prezenţă – 95,03%), Giurgiu – 63,8 (rată prezenţă – 92,05%) şi Bihor – 61,8 (rată prezenţă – 90,36%). Cele mai puţin competitive rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au înregistrat în judeţele Caraş-Severin – 36,27%, Vaslui – 38,55% şi Tulcea – 39,89%.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top