marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

RISC DE INUNDAŢII: COD GALBEN HIDROLOGIC PE JIU ŞI ÎN MEHEDINŢI

627x0Ploile din ultimele 24 de ore au dus şi la creşterea uşoară a debitelor râurilor din judeţul nostru. Cel mai mare risc de inundaţii este pe Jiu, unde a fost instituit cod galben hidrologic.

Într-un comunicat de presă transmis la redacţie de Apele Române Craiova se precizează că “având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, există risc de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri cu efect de inundaţii locale şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Din această cauză se instituie COD GALBEN începând din data de 30.09.2013 ora 03:00 pe cursul superior al Timişului şi pe afluenţii ai săi din bazinul superior,  cursul superior al Bârzavei şi afluenţii ai săi din bazinul superior, râurile din bazinele hidrografice Caraş, Nera, Cerna judeţele Caraş-Severin, Jiu superior şi afluenţii din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi.

În comunicat se mai menţionează că “aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate”, adică pot apărea instantaneu probleme pe cursuri de apă mici, care îşi pot creşte instantaneu debitele în caz de căderi abundente de precipitaţii în timp foarte scurt.

În acestă dimineaţă autorităţile din Mehedinţi au participat la o videoconferinţă legată de problema inundaţiilor, iar în judeţul Meheidnţi nu au fost raportate problem deosebite până la această oră.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top