miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

S-A DESCHIS AFACEREA JAPONEZILOR LA TURNU SEVERIN

Activitatea pe platforma fostului Combinat de Celuloză şi Hârzie din Drobeta Turnu Severin a început în hala închiriată de concernul japonez Sumitomo. De la începutul acestei săptămâni 300 de angajaţi produc la Severin cablaje auto pentru mărci celebre de autoturisme. Deocamdată angajaţii mehedinţeni sunt instruiţi de cei de la punctul de lucru de la Caransebeş.

celrom

De cinci zile, la Drobeta Turnu Severin se fac cablaje pentru Volkswagen şi Skoda Octavia. În urma recrutărilor care au avut loc săptămânile trecut au fost angajate 300 de persoane.

Personalul a fost angajat după modelele firmelor multinaţionale. Aproximativ 60-70% sunt tineri şi restul, oameni cu experienţă. Aceştia din urmă ar trebui să insufle conştinciozitate şi seriozitate celor mai tineri.

Până la sfârşitul anului angajatorul îşi propune să crească numărul angajaţilor la 500.

 „A început activitatea începând de luni, în locaţia punctului de lucru din Drobeta Turnu Severin cu un număr de aproximativ 300 de angajaţi. Conform estimărilor pe care le-am avut de la bun început, continuăm să le urmăm şi să ajungem până la sfârşitul anului până undeva la 500 şi vom vedea în anul care vine la ce potenţial de angajaţi putem să ajungem – o mie, două mii de oameni. Este greu să spunem un număr clar pentru că depindem de un anumit bussiness. În aceeaşi măsură putem să-l influenţăm sau nu”, a declarat Cătălin Ticher, directorul general SECFO.

După firma de cablaje auto, pe aceeaşi platformă va începe în curând şi activitatea la Combinatul de Celuloză şi hârtie.

 „Sunt foarte încântat că la Drobeta Turnu Severin a venit o asemnea firmă., că au găsit forţă de muncă disponibilă pentru mulţi severineni şi probabil şi pentru împrejurimile oraşului . MUSCA  02:16 02:50   Înţelegem şi de proprietarul imobilului că şi el vrea ca anul acesta să dea drumul la fostul Celrom, este de asemenea o surpriză grozavă şi aşa cum aparenţele se afişează se pare că aici se va crea o platformă industrială care este foarte posibil, depinde de dânşii pentru că dânşii sunt angajatori să ocupe aproximativ 3 000 de locuri de muncă”, a declarat primarul Severinului, Constantin Gherghe.

 Odată cu începerea activităţii, municipalitatea a venit cu o veste bună pentru investitori. Îşi propune să amenajeze parcări pe o suprafaţă de peste un hectar de teren din apropierea Celrom.

  „Avem o suprafaţă de circa 2 hectare şi ceva şi vrem ca în primăvară să amenajăm cel puţin un hectar cu posibilitatea amenajării întregii suprafeţe pentru parcări”, a mai spus primarul Gherghe.

Pentru amenajarea parcării este însă nevoie ca barăcile improvizate în zona respectivă să fie dărâmate.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top