miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

S-A SEMNAT CONTRACTUL DE FINANŢARE PENTRU PÂRTIA DE SCHI DIN BAIA DE ARAMĂ. CJ ŞI PRIMĂRIA TREBUIE SĂ CONTRIBUIE CU PESTE UN MILION DE EURO

Mehedinţi: Contract de finanţare a unui complex turistic cu pârtie de schi în Baia de Aramă în valoare de peste două milioane de euro, semnat de Ministrul Dezvoltării Regionale.

_DSC0209

Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat joi, la Drobeta Turnu Severin contractul de finanţare a unei infrastructuri publice de turism în oraşul Baia de Aramă, care cuprinde pârtie de schi pentru iarnă şi vară, dar şi piscină, valoarea fiind de aproximativ 2 100 000 de euro, autorităţile locale având o contribuţie de 50%.

Conform fişei proiectului, în Baia de Aramă, pe o suprafaţă de peste 28 de hectare se vor construi: imobil pârtie artificială, pârtie artificială pentru schi (210 metri), piscină cu o suprafaţă de 360 mp, pârtie naturală de schi cu o lungime de aproximativ 700 metri, patinoar cu o suprafaţă de gheaţă de 300 metri pătraţi, pistă de biciclete, parcări, şistem de iluminat nocturn, precum şi modernizarea drumului de acces către complexul turistic cu o lungime de peste 1,4 kilometri.

Potrivit directorului Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, prezentă joi la Drobeta Turnu Severin, lucrările la complexul turistic din Baia de Aramă vor începe în primăvara anului 2014 şi au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2015, având o durată de implementare de 18 luni.

Valoarea totală a proiectului este de10.553.494,92 lei, din care Fondul European de Dezvoltare Regională contribuie cu 4.225.825,46 lei, contribuţia beneficiarului, adică Primăria Baia de Aramă şi Consiliul Judeţean Mehedinţi fiind de 4.583.324,79 lei.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că proiectul se adresează unui număr de peste 400 000 de persoane din Mehedinţi şi zonele limitrofe.

„Este un proiect care nu cu foarte mulţi bani va ajuta la dezvoltarea localităţii Baia de Aramă şi a zonei adiacente. Are o valoare de peste zece milioane de lei şi cuprinde realizarea unor drumuri, unei pârtii de schi, unui patinoar. Practic acest complex turistic se adresează la peste 400 000 de cetăţeni atât din judeţele Mehedinţi cât şi din judeţele învecinate.”, a precizat Liviu Dragnea.

Proiectul este finanţat din fonduri structurale în proporţie de 50 la sută prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară  5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”.

Primarul oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu a declarat joi că pentru cofinanţarea proiectului, în valoare de 50%, se bazează pe sprijinul Consiliului Judeţean Mehedinţi.

„Pentru realizarea acestui proiect s-a pus la dispoziţie o suprafaţă de 28 de hectare, domeniul public al oraşului Baia de Aramă, este un proiect gândit pentru tot parcursul anului deoarece cuprinde o pârtie pe timp de iarnă, o pârtie pe timp de vară, o piscină, patinoar şi toate utilităţile.2, a mai declarat Dunărinţu.

Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, programul Operaţional Regional este cel mai dinamic program european, având o rată de absorbţie la nivel naţional de peste 46%, în ultimul an fiind atraşi aproximativ un miliard de euro.

Oana Mitu

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top