sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

S-AU AFIŞAT REZULTATELE LA EXAMENUL DE EVALUARE NAŢIONALĂ. O SINGURĂ NOTĂ DE 10 LA LIMBA ROMÂNĂ ÎN MEHEDINŢI

Procentul de promovabilitate la evaluarea naţională în judeţul Mehedinţi este de 65,89 la sută. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Mehedinţi reiese că elevii din Mehedinţi au luat note mai mari la matematică, procentul de promovabilitate fiind de 70,85 la sută, iar la limba română de 66,36 la sută.

DSCF7875

47 de elevi au obţinut note de 10 la matematică, în timp ce la limba română un singur elev a reuşit această perfomanţă, iar note între 9 şi 9,99 au fost obţinute de 183 de elevi la matematică şi 153 la limba română. Pe de altă parte, s-au obţinut însă şi note ruşinoase, între 1 şi 1,99: 74 la matematică şi 105 la limba română.

În total, în judeţul Mehedinţi la acest examen s-au înscris 2206 elevi, dar prezenţi la examen au fost: 2164 la limba română şi 2158 la matematică.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Mehedinţi consideră că rezultatele sunt mulţumitoare în comparaţie cu notele obţinute la simulare.

DSCF7892„Raportând la rezultatele obţinute la simulare din primăvară, ceea ce ne-a pus pe jar pe toţi aici la nivel de inspectorat şcolar observăm o creştere a procentului, astfel încât la simularea din primăvară am avut un procent de 40,38 la sută, aşadar creşterea este semnificativă, motiv pentru care mulţumesc tuturor cadrelor didactice care s-au implicat şi au luat toate măsurile necesare pentru a creşte procentul de promovabilitate. Între orele 16,00 şi 20,00 se primesc contestaţiile, elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute se adresează profesorilor, membrii ai comisiei din centrul de examen în şcolile în care au susţinut examenul, după care declaraţiile acestora vor ajunge la centrele de evaluare. Centrele de evaluare vor raporta către centrul de contestaţii astfel încât pe 1 iulie vom obţine rezultatele finale”, a declarat Mirela Pintea Enea, inspectorul general şcolar de la IŞJ Mehedinţi.

La Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, un liceu de top din municipiul Drobeta Turnu Severin, notele s-au afişat puţin după orele 14,30. Elevii împreună cu părinţii şi profesorii diriginţi aşteptaseră cu emoţie ore bune în faţa liceului afişarea notelor. Exact cum se aşteptaseră, cele mai bune note le-au obţinut la matematică.

DSCF7889

„Am luat 8,40 şi 8,75, mai departe o să merg la Pedagogic. Sunt mulţumită de notele obţinute”, a spus o elevă.

„Pentru mine subiectele au fost accesibile, chiar sunt mulţumit. Am luat 8,50 la română şi 10 la matematică . Vreau să rămân în continuare la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, la profilul mate-info bilingv”, a spus un alt elev.

„Pentru copilul meu subietele au fost uşoare, la cât a muncit. A luat nota 6 la simulare, dar s-a redresat. Acum a luat 9,55 la limba română şi 10 la matematică”, a spus Marian Munteanu, tatăl unui elev de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”.

După afişarea rezultatelor la Capacitate de vineri, elevii care nu sunt mulţumiţi de notele obţinute pot face contestaţii. Rezultatele finale de la Capacitate, după contestaţii, vor fi anunţate marţi, 1 iulie.

Evaluarea Naţională 2014 a început luni, cu proba la Română, examen naţional prin care au trecut peste 166.000 de elevi de clasa a VIII-a, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Marţi a avut loc examenul de capacitate la limba maternă, iar miercuri, examenul de capacitate la matematică.

Din 2014, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut, de altfel singura noutate faţă de Capacitatea din 2013, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

DSCF7874

Rezultate slabe la simulare

La examenele de simulare din martie 2014, s-au înscris aproape 188.000 de elevi şi s-au prezentat la probe aproape 178.000, însă rezultatele au fost foarte slabe, mai proaste decât anul trecut. Aproape 70% din ei nu au reuşit să ia nota 5 la matematică, conform datelor de la Ministerul Educaţiei.

Dacă luăm în considerare şi rezultatele de la română (67% au luat note peste 5), practic mai puţin de jumătate (48,8%) dintre candidaţi au obţinut medii „de trecere“ la acest prim examen de simulare organizat la nivel naţional, potrivit cifrelor furnizate de minister.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top