luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

S-AU DESCHIS PUNCTE DE LUCRU PENTRU ELIBERAREA CAZIERULUI JUDICIAR LA ORŞOVA, STREHAIA, VÂNJU MARE ŞI BAIA DE ARAMĂ

Luni, 4 noiembrie au fost deschise patru puncte de lucru pentru eliberarea cazierului judiciar în oraşele Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă. Punctele de lucru funcţionează în sediile poliţiilor orăşeneşti din cele patru oraşe.

cazier3

Astfel, potrivit unui comunicat remis luni de Inspectoratul Judeţean de Polţie Mehedinţi, de la noile puncte deschise pot solicita cazierul judiciar, toţi cetăţenii judeţului. “Orice cetăţean, indiferent de localitatea de domiciliu, poate solicita eliberarea unui cazier judiciar cu excepţia cetăţenilor străini care, pentru eliberarea unui astfel de document se poate adresa Serviciu Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.”, se arată în comunicat IPJ Mehedinţi. Programul de lucru cu publicul, condiţiile privind eliberarea documentelor precum şi actele necesare vor fi afişate la sediile unităţilor de poliţie.

cazier orsova 1

ACTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA CAZIERULUI JUDICIAR PENTRU PERSOANE JURIDICE:

1.cerere tip pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoane juridice;

2. dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (Anexa 38 din H.G.345/2010);

3. copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal;

4. copie certificat constatator (în cazul asociaţilor străini nerezidenţi copia actului constitutiv al persoanei juridice române care solicită emiterea documentului în vederea înregistrării în REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI, din care să rezulte calitatea de asociat a solicitantului);

5. chitanţa de achitare a taxei în cuantum de 10 lei;

6. timbru fiscal în valoare de 2 lei.

ACTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA CAZIERULUI JUDICIAR PENTRU PERSOANE FIZICE:

1. cerere tip;

2. timbru fiscal în valoare de 2 lei;

3. chitanţa de achitare a taxei de 10 lei.

Pentru persoanele care nu figurează cu condamnări, certificatul de cazier judiciar se eliberează „pe loc”, în timp ce pentru celelalte categorii de persoane, eliberarea certificatului de cazier judiciar se face în cel mult 3 zile de la data solicitării. Termenul de valabilitate al certificatului de cazier judiciar este de 6 luni de la data eliberării. Până la deschiderea celor patru puncte de lucru în cadrul poliţiilor orăşeneşti, toţi cetăţenii solicitau eliberarea cazierului judiciar punctului din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, din Drobeta Turnu Severin.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top