sâmbătă , 17 martie 2018
NEWS ALERT

SĂ ÎNTINDEM O MÂNĂ DE AJUTOR

De o copilărie plină de necazuri şi de lipsuri materiale are parte Ionuţ Burducea, un copil de 12 ani, elev în clasa a V-a la şcoala nr. 8 din Drobeta Turnu-Severin. Locuieşte cu mama sa în cartierul Gura Văii, într-o micuţă garsonieră oferită de Primăria oraşului.

ionut

Pare greu de închipuit cum se descurcă această familie, ale cărei venituri nu depăşesc suma de 200 de lei şi asta în condiţiile în care Ionuţ este bolnav de astm încă de vârsta de 2 ani. Mama sa, şi ea la rândul ei bolnavă de inimă, face eforturi uriaşe pentru a-i asigura lui Ionuţ strictul necesar, dar este din ce în ce mai greu. Facturile mari la energie electrică, la apa rece atârnă tot mi greu în bugetul familiei, iar biata femeie nu ştie cum se va descurca să le achite. Nu are bani nici măcar să încarce butelia de la aragaz.

Hrana zilnică este asigurată de primăria Severinului, care le-a oferit celor doi hrană de la cantina socială.

„Primăria m-a ajutat cu cantina. Eu mă uitam la el când mânca şi dacă mai rămânea ceva mâncam şi eu. Am 81 de lei ajutor social, 84 de lei alocaţia de stat şi 33 de lei de la handicapaţi că am grijă de el fiindcă este bolnav de astm. Nu i se oxigenează bine creierul. Nu mă pot descurca, am datorii la apă, nu am bani să plătesc lumina”, spune Gica Lungu, 54 de ani, divorţată de 7 ani.

Şi dacă alţi copiii la vârsta sa se bucură de tot ce este mai bun, Ionuţ pleacă uneori şcoală fără un pacheţel de mâncare. Cât despre bani de buzunar nici nu poate fi vorba.

„Ne descurcăm foarte greu cu banii. Sunt zile când el pleacă fără pachet la şcoală, nu are ce să mănânce, câteodată îi pun într-un colţişor de pâine 3-4 cartofi prăjiţi. Umblă desculţ, l-a ajutat domnul Pera (n.r. purtătorul de cuvân al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi) ca să-şi cumpere încălţămintea asta că nu avea cu ce să se ducă la şcoală, iar eu am doar perechea asta de papuci”, mai spune Gica Lungu.

Câteva instituţii din Turnu Severin (Primăria Turnu Severin, Episcopia Severinului, Poliţia de Frontieră) şi câţiva oameni de bine le-au făcut de-a lungul timpului viaţa mai uşoară celor doi. Le-au întins o mână de ajutor şi poate vor mai exiata şi alte persoane de bine în oraş care să-i ajute (adresa lui Ionuţ: Gura Văii, str. Jidoştiţei nr. 65 B, bloc 2, sc. 1, apt. 3).

Ionuţ învaţă bine, are note bune şi îi place în mod deosebit desenul, limba română şi geografia. Îşi doreşte din tot sufletul să devină scafandru. Acum că se apropie Ziua Copilului, şi-ar dori să primească cadou o bicicletă.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top