marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ŞAPTE PERSOANE ÎNTRE CARE ŞI LIDERUL REŢELEI, REŢINUTE ÎN DOSARUL DE FRAUDE INFORMATICE

Un număr de şapte persoane, membre ale reţelei specializate în fraude informatice cu un prejudiciu estimat la 2,5 milioane de dolari au fost reţinute pentru 24 de ore, două dintre ele primind ordonanţă în noaptea de miercuri spre joi, în urma percheziţiilor care au avut loc în 17 judeţe.

foto diicot

Două persoane din Arad şi Craiova au fost reţinute pe bază de ordonanţă în urma audierilor desfăşurate de procurorii DIICOT Mehedinţi în noaptea de miercuri spre joi, alte cinci persoane din Mehedinţi, între care şi liderul reţelei fiind reţinute în cursul după-amiezii de miercuri.

Cele şapte persoane urmează să fie prezentate Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile în cursul zilei de joi.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi şi poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au făcut, miercuri dimineaţă, 38 percheziţii în 17 judeţe, între care şi Mehedinţi, fiind vizată o reţea specializată în fraude informatice, prejudiciul în acest caz ajungând la 2,5 milioane de dolari.

Timp de patru ani membrii acestei reţele au furat datele a peste 50.000 de carduri aparţinând unor persoane din 24 de ţări ale lumii din Uniunea Europeană şi SUA.  Prejudiciul probat până acum se ridică la 2,5 milioane de dolari, dar oamenii legii spun că prejudiciul estimat este uluitor şi depăşeşte 17 milioane de dolari.

Creierul acestei grupări este un tânăr de doar 24 de ani din Tr. Severin, iar modul de operare extrem de ingenios. Fără ştiinţa administratorilor, acesta plasa în POS-ul unor localuri publice din New York – Statele Unite ale Americii un sistem informatic de culegere a datelor de pe carduri. În timp ce clientul îşi plătea liniştit consumaţia, lăsa în sistemul informatic şi datele de identificare ale cardului său. Acestea erau trimise automat pe adrea lui Felix Eugen Trănculescu, liderul grupării. Acesta le plasa unor indivizi care aveau misiunea să cloneze cardurile, care apoi erau fie vândute, fie erau plasate unor indivizi care scoteau banii tocmai din ţări precum Dubai, deoarece în acestă ţară sistemele de siguranţă ale POS-urilor sunt mai puţin eficiente. În acest mod, indivizii au reuşit să compromită peste 50.000 de carduri. În urma unor percheziţii ample, indivizii au fost săltaţi ieri de poliţiştii de la Crimă Organizată din Mehedinţi, iar 21 dintre ei au fost aduşi la audieri la DIICOT.

DIICOT şi BCCO Mehedinţi, artizanii anchetei

Toate probele acestui dosar au fost puse din nou cap la cap de munca unuia dintre cele mai eficiente Birouri DIICOT din România, cel de la Mehedinţi. Coordonaţe de procurorul Constantin Şopalcă, după luni de cercetări şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, cadrele BCCO Mehedinţi au reuşit să destruectureze una dintre cele mai mari reţele de falsificatori de carduri români din ultimii 23 de ani.

SRI şi Secret Service US implicate în achetă

În probarea activităţii infracţionale a acestor indivizi au fost implicate şi structurile SRI şi cele ale serviciilor secrete americane, care vor sosi în următoarele zile la Tr: Severin, pentru continuarea anchetei. Cu ajutorul americanilor, procurorii vor stabili victimele din SUA şi prejudiciul adus acestora de “carderii” români.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top