miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

SĂRBĂTORILE EMINESCU, LA PRIMA EDIŢIE

La Drobeta Turnu Severin au fost organizate în zilele de 9 şi 10 ianuarie ample manifestări dedicate naşterii poetului naţional Mihai Eminescu. În cadrul Sărbătorilor Eminescu, au avut loc mai multe acţiuni culturale, expoziţii şi lansări de carte, o expoziţie de produse hand made, prezentarea revistei „Singur”, precum şi o serie de colocvii literare.

izvorasul

Consiliul Judeţean Mehedinţi împreună cu Biblioteca Judeţeană I.Gh. Bibicescu din Drobeta Turnu Severin, Grup Media SINGUR,  Editura ŞTEF, Societatea cultural-artistică Dunaris, Fundaţia pentru Tineret Mehedinţi au organizat în perioada 9-10 ianuarie la Drobeta Turnu Severin prima ediţie a manifestării „Sărbătorile Eminescu”.

La Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin a fost organizată o expoziţie de produse hand made, realizate de membrii Clubului de arte şi meşteşugari „Dunaris” şi, de asemenea, au avut loc lansările de carte a scriitorilor Dan Şalapa şi Ştefan Doru Dăncuş.

Invitatul special al serii a fost Grupul vocal-folcloric „Izvoraşul”. Cei cinci membri ai grupului au încântat auditoriul cu un colaj de alcătuiri muzicale vechi de peste 200 de ani. Pentru activitatea de promovare a cântecului popular vechi și a melosului autentic, grupul “Izvorașul” al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a fost premiat vineri seară în cadrul galei Luceafărul 2013.

“Vreau să mulţumesc pentru distincţia primită, este o onoare pentru noi, nu ne aşteptam”, a spus  Mihai Corcodel, unul din membrii grupului “Izvoraşul”. Printre laureaţii galei s-a numărat şi distinsul dascăl mehedinţean prof.  Viorica Stăvaru.

“În seara aceasta am primit un onorant premiu pentru jurnalism literar şi cronică literară în săptămânalul viorica 1Cronica de Severin. Este un premiu care mă onorează, este un premiu care dovedeşte o recunoaştere a muncii mele, a pasiunii cu care mă aplec asupra cărţilor şi, totodată o surpriză extraordinară”

a spus Viorica Stăvaru.

Seara a continuat cu un concert folk extraordinar al formației teleormănene “Arhaic”.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top