joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

SCANDAL ÎN PNL MEHEDINŢI

Biroul Permanent Judeţean al filialei PNL Mehedinţi, întrunit sâmbătă, a decis excluderea a trei membri liberali, propunerea de excludere fiind trimisă către conducerea centrală a partidului.

lmaziluSunt vizaţi Liviu Mazilu – fostul preşedinte al organizaţiei PNL Mehedinţi, Adriana Bădănoiu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi Romică Vîlcu – consilier local.

Romică Vâlcu, membru PNL de 15 ani şi consilier local în CL Drobeta Turnu Severin la al 3-lea mandat, spune că a aflat „pe surse” decizia luată în această după-amiază de BPJ al PNL Mehedinţi.

„Nişte băieţi care acum au păşit pentru prima dată în sediul PNL Mehedinţi au decis că am devenit incomod pentru partid, că nu mai sunt un liberal autentic. Din punctul meu de vedere, PNL nu mai este un partid liberal, începe să semene  cu alte partide”, ne-a declarat consilierul local Vîlcu. Acesta a mai spus că propunerea de excludere a sa şi a celorlalţi doi liberali a venit de la Daniel Cîrjan, viceperimarul liberal al municipiului Drobeta Turnu Severin, iar din Biroul Permanent Judeţean fac parte în momentul de faţă  o serie de foşti membri PDL, care s-au înscris recent în PNL Mehedinţi.

Ceilalţi doi liberali vizaţi nu au putut fi contactaţi pentru a comenta decizia conducerii partidului.

Actualmente filiala judeţeană a PNL Mehedinţi este condusă interimar de Marcel Vela, primarul Caransebeşului, iar când acesta nu este prezent în Turnu Severin, funcţia de preşedinte interimar este ocupă de Virgil Popescu.

Contactat telefonic, preşedintele interimar PNL Mehedinţi, Marcel Vela, (vicepreşedinte executiv al PNL) ne-a declarat: “Astăzi, sâmbătă 25 mai, a avut loc o şedinţă a Biroului Politic Interimar al filialei PNL Mehedinţi, la solicitarea domnului deputat Viorel Palaşcă. Nu am putut participa la această întâlnire deoarece ca ofiţer de stare civilă am avut de cununat mai mulţi tineri care s-au căsătorit astăzi la Primăria Caransebeş. Am luat act ca, la propunerea domnului preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin – dl. Viceprimar Dan Cârjan, au fost aprobaţi pentru a fi excluşi trei membrii ai organizaţiei municipale, cu o largă majoritate de voturi. În consecinţă această decizie democratică a conducerii PNL Mehedinţi va fi pusă în aplicare şi la nivel central, conform statutului, în cel mai scurt timp”.

Virgil Popescu a declarat că propunerea de excludere a celor trei membri va fi luată în discuţie  cel mai probabil luni în Delegaţia Permanentă Naţională.

Marcel Vela şi Virgil Popescu nu au precizat motivele pentru care s-a luat această decizie.

În cazul lui Liviu Mazilu, decizia de excludere vine după ce în luna octombrie 2012, Consiliul Naţional Executiv al Partidului Naţional Liberal l-a demis din funcţia de preşedinte al filialei PNL Mehedinţi. Tot atunci s-a hotărât şi dizolvarea Biroului Teritorial al filialei, iar conducerea organizaţiei PNL Mehedinţi să fie asigurată interimar de preşedintele organizaţiei PNL Caraş – Severin, Marcel Vela. Crin Antonescu a precizat la vremea respectivă că motivele dizolvării conducerii organizaţiei PNL –  Mehedinţi  au vizat slaba capacitate a acesteia  de a ”ţine pasul cu celelalte filiale”. La acea dată, Mazilu nu a pierdut numai funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi, dar şi candidatura pentru funcţia de senator în Colegiul II Mehedinţi, în locul lui candidând Tudor Chiuariu.

 După scrutinul din iunie 2012, Liviu Mazilu a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Numai că în şedinţa de îndată a Consiliului Judeţean din 5 octombrie 2012, Mazilu şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte motivând că va fi foarte ocupat în campania electorală pentru funcţia de senator.„Am recurs la demisie pentru că voi intra în lupta pentru alegerile parlamentare, pentru o funcţie de senator, în Colegiul II şi pentru că respect foarte mult această instituţie o să las pe altcineva să se ocupe aşa cum trebuie de problemele mehedinţenilor, pentru că eu, aflându-mă în campanie, o să neglijez şi nu vreau ca apoi să găsesc acest lucru ca scuză”, a spus Mazilu la data 5 octombrie 2012.

 În locul său, pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost aleasă Adriana Bădănoiu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top