miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

SCANDAL LA CENTRUL MEDICAL AL M.A.I. DIN MEHEDINŢI

Scandal la Cabinetul Medical al Ministerului de Interne din Mehedinţi. Un asistent angajat îl acuză pe şeful unităţii că a cedat gratuit spaţiul unui medic pensionat care şi-a făcut pe clădirea Ministerului cabinet privat. În această dimineaţă când subofiţerul a vrut să intre în clădire, a fost oprit, iar yala de la uşă a fost schimbată. Asistentul cere sprijinul superiorilor din structurile Ministerelor Sănătăţii şi Internelor, mai ales că şeful centrului este cerecetat pentru corupţie într-un dosar prin care s-ar fi scurs bani publici prin reţete false.

centru medical (1)Vasile Rednic a fost medic militar, iar în urmă cu câteva luni ieşit la pensie. Când a fost întrebat cum a ajuns să-şi facă un cabinet privat în sediul centrului medical al Ministerului de Interne, a bruscat jurnaliştii şi a trântit uşa în nas. Asistentul susţine că miercuri dimineaţa, când a vrut să meargă la locul de muncă a găsit yala spartă. Cel mai grav este că subofiţerul are aparatura în valoare de zeci de mii de lei în gestiune. În interior se instalase medicul pensionar cu propriul cabinet.

centru medical„Nu am primit nicio dispoziţie scrisă de la dl. Diaconu, nu am primit nicio dispoziţie că trebuie să fac ceva cu gestiunea acestui cabinet, că trebuie să înstrăinez lucrurile, să predau gestiunea unui alt coleg sau unei alte structuri, ci pur şi simplu, verbal, am fost împins azi dimineaţă şi scos afară din acest cabinet sub pretectul că domnul Rednic, care este medic privat, care are un cabinet privat, va ocupa acest cabinet cu toată dotarea Ministerului de Interne şi toate bunurile.”, susţine agentul şef Valeriu Tăroi, din cadrul Centrului Medical al MAI, din Mehedinţi.

Asistentul medical susţine că pentru cabinetul privat al doctorului Rednic nu s-ar fi urmărit toţi paşii legali.

“Acest cabinet medical este pus la dispoziţie prin intermediul doctorului Diaconu, şeful Centrului Medical care este urmărit şi pentru fraudarea Minsiterului de Interne, prin reţete false, dosar care se află în instrumentarea DNA Craiova, este împroprietarărit acest cabuinet medical pentru o activitate cu totul privată. Absolut gratuit, domnul doctor nu plăteşte chirie aici, nu plăteşte apă, nu plăteşte energie electrică, nu plăteşte energie termică ci pur şi simplu, desfăşoară o activitate privată cu un cabinet medical individual.”, a mai spus subofiţerul Ţăroi.

Şeful Centrului Medical a refuzat să stea de vorbă cu reporterii, motivând că statutul nu îi permite.

“Eu sunt şeful Centrului şi nu sunt abilitat să am relaţii cu dumneavoastră, presa. Este o problemă internă, a noastră.”, a declarat şeful Centrului Medical al MAI, Ion Diaconu.

Doctorul Ion Diaconu este cercetat de DNA Craiova într-un dosar al reţetelor false. El este suspectat că prin fals şi uz de fals ar fi cheltuit ilegal banii alocaţi pentru sănătatea poliţiştilor din Mehedinţi.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top