duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

SCANDAL LA LONDRA ŞI PARIS, ÎNAINTE DE ÎNCHIDEREA URNELOR. ROMÂNII NU AU REUŞIT SĂ VOTEZE

Sute de români din Paris şi Londra scandează împotriva premierului României şi a ministrului de Externe, duminică seara, nemulţumiţi de faptul că nu au reuşit să îşi exprime dreptul constituţional la vot, din cauza numărului mic de ştampile şi a proastei organizări a alegerilor.

londra

Un cititor mhalert.ro a trimis pe adresa redactiei o fotografie realizată în jurul orei 21.00, ora României, în Londra, din faţa uneia dintre cele trei secţii, la Brent Civic Center. În fotografie coada formată de alegătorii care au vrut să îşi exercite dreptul la vot era de zeci de metri. Cititorul a arătat că pentru ca cei prezenţi să îşi poată exercita dreptul la vot ar fi nevoie de aproximativ trei ore. Oamenii nu au reuşit să voteze până la închiderea secţiilor şi au cerut prelungirea timpului de vot.

londra 2

Zeci de minute, românii au scandat că vor ştampile. Aceeaşi situaţie era duminică seara şi în Paris, unde s-a cerut intervenţia poliţiei, iar unii oameni au intrat cu forţa în Ambasada României, întrucât, potrivit legii, după ora 21.00 (ora Franţei), votul este permis persoanelor aflate în incinta secţiei de votare.

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, protestează la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) faţă de organizarea alegerilor în străinătate, cerând demisia ministrului Titus Corlăţean şi ca secţiile să rămână deschise pentru românii din diaspora.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top