joi , 4 martie 2021
NEWS ALERT

SCANDAL LA PIAŢA SÂRBILOR. UN SEVERINEAN CARE VINDEA ŢIGĂRI A FĂCUT INFARCT DE FRICA POLIŢIEI

Scandal de proporţii sâmbătă seară la Piaţa Sârbilor din municipiul Drobeta Turnu Severin, după ce un bărbat care obişnuia să vândă ţigări a murit în stradă. De teamă să nu fie amendat, omul a făcut infarct, după ce o poliţiştă l-a întrebat dacă are ţigări la vânzare. Rapid la faţa locului s-au adunat mai mulţi vânzători de ţigări care se consideră „hărţuiţi”.

scandal 1

Martorii oculari povestesc că Bibică Samac abia venise la Piaţa Sârbilor, unde obişnuia să vândă ţigări la colţul străzii. O poliţistă de la IPJ Mehedinţi l-a întrebat dacă are ţigări la vânzare, după care aceasta s-a îndreptat spre un alt bărbat fără să-l amendeze. „L-a întrebat <<Nea Samac ai ţigări la mata?>> <<Nu am, puteţi să verificaţi şi maşina>>. Poliţista a plecat, nu i-a făcut nimic şi a trecut strada îndreptându-se spre un alt bărbat care obişnuişte să vândă ţigări. <<Uite, se duce la Cazacu>>, au fost ultimele lui cuvinte înainte să se prăbuşească pe trotuar”, a povestit un severinean, care se afla lângă el.

Emoţia a fost însă atât de puternică că inima omului s-a oprit din bătaie şi a căzut pur şi simplu din picioare. Cu câteva zile înainte mai primise o amendă de 1000 de lei, tot pentru vânzare de ţigări netimbrate, şi cel mai probabil, pe acest fond a făcut infarctul. Cum în zonă se află o terasă frecventată de mulţi locatari din zonă, imediat mai mulţi bărbaţi au sărit să-i acorde primul ajutor. În zadar, inima lui Bibică Samac, de 62 de ani,  încetase să mai bată.

Echipajul de pe Ambulanţă a încercat resuscitarea bărbatului peste 40 de minute, fără succes însă. Trupul acestuia a fost ridicat de serviciul de medicină legală şi transportat la morga Spitalului Judeţean pentru efectuarea necropsiei.

medicina legala

Bibică Samac nu era singurul bărbat din zonă care vindea ţigări, aşa că imediat la faţa locului s-au adunat o grămadă de severineni care se ocupă cu acest lucru şi care se  consideră „hărţuiţi” de poliţie, motivând că este singura lor sursă de venit.

„E o poliţistă aici care tot terorizează lumea, pe noi care n-avem ce mânca de pe o zi pe alta, vindem şi noi un pachet de ţigări. Pe cei care fac evaziune fiscală de milioane de euro nu-i vede nimeni de la poliţie, vin pe noi să ne omoare cu inima. Vându şi el un pachet de ţigări să ducă şi el o pâine acasă la copii şi a venit poliţia direct pe el. Este a nu ştia câta oră când ne hărţuiesc aici. Poliţiştii sunt plătiţi din banii noştri, nu să ne omoare, ci să ne păzească”, a spus un severinean, care se ocupă cu vânzarea de ţigări netimbrate.

„Poliţista nu trebuia să plece de aici, trebuia să ia toate măsurile de precauţie, e păcat de omul ăsta, că e semenul nostru, nu trebuia să fi murit”, a spus un alt bărbat.

„Un băiat de aici (n.r. terasă) a sunat la poliţie, a venit doamna poliţistă, care acum văd că a dispărut. <<Sună la salvare a spus către noi>>. <<Păi dumneara ce faci?>>, i-am spus noi.  Femeia s-a cărat, nu mai are treabă. Normal trebuia să sune dânsa după salvare. Eu m-am dus am luat lumânare, l-am ţinut de cap , un bărbat i-a băgat degetul şi i-a scos limba. L-au fugărit pentru un pachet de ţigări. Femeia asta îl va avea pe conştiinţă cât va trăi, domnule. De ce nu e aici, noi toţi suntem aici?”, spunea un alt bărbat, martor la tot ce s-a petrecut la Piaţa Sârbilor.

„Cea mai a dracu contrabadă de ţigări e la Severin, că vindem şi noi un pachet de ţigări, să ducem pâinică la copii acasă. Noi care facem bani la buget îi ţinem pe ei poliţiştii, care sunt 50 pe metru pătrat. A venit şi l-a speriat că a vândut şi el un pachet de ţigări. L-a omorât emoţional, domnule”, a spus un alt severinean.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top