vineri , 27 noiembrie 2020
NEWS ALERT

SCANDAL PE PĂMÂNT LA JIROV, ÎN COMUNA MEHEDINŢEANĂ CORCOVA

Un adevărat scandal s-a iscat la Jirov, pe pământul din preajma şcolii din localitate. Mai mulţi proprietari susţin că Primăria vrea să extindă abuziv curtea unităţii de învăţământ pe terenurile lor. Oamenii sunt hotărâţi să meargă până în pânzele albe pentru fiecare palmă de teren, mai ales că ar fi cedat deja câţiva metri.

_DSC0440Primele ore ale dimineţii de joi i-au găsit pe cei opt proprietari ai terenului cu pricina în faţa şcolii din localitatea mehedinţeană Jirov. Oamenii au strigat câteva minute, în faţa unităţii de învăţământ în speranţa că le vor îndura pe autorităţi să le respecte actele de proprietate pe care susţin că le au pe pământul pe care primăria vrea să extindă curte şcolii.

“Prima data a vrut să ne ia 25 de metri, acum o lună. Apoi a văzut că nu reuşesc, au zis că ne ia 18 metri. Acum vor să ne ia măcar 14 metri. Au făcut ei măsurătorile lor, faţă de noi nu le fac (n.r. reprezentanţii Primăriei Corcova). Avem tricolor, avem cadastru, suntem cu acte în regulă.”, a declarat unul dintre cei opt proprietari care ar fi afectaţi de decizia Primăriei şi a conducerii Şcolii din Jirov.

_DSC0392Ion Gologan, un alt localnic susţine că Primăria ar vrea să îi facă pe plac directorului Şcolii care susţine la rândul său, că terenul cu pricina este al unităţii de învăţământ. “Primăria vine, se înţelege cu noi, după care se duce domnul director şi zice că să fie în favoarea lui, că are copii la şcoală, că are teren putin. Nu ni s-a promis absolut nicio despăgubire, vrea să ne ia abuziv terenul.”, a declarat bărbatul.

_DSC0331Oamenii susţin că au titluri de proprietate şi cadastru făcut pe terenul pe care autorităţile locale vor să extindă curtea şcolii. Nemulţumirea este cu atât mai mare cu cât au mai pierdut câţiva metri.

“La ultima măsurătoare s-au dat patru metri. Se vede grâul că s-a cosit… Noi il avem inscris la Primărie, din moştină. Au venit de zece ori, au măsurat şi au făcut semne în şosea. Ei vor mai mult!”, a declarat un alt bărbat.

_DSC0427La rândul ei, Şcoala din Corcova are un titlu de proprietate, iar reprezentanţii înstituţiei chiar au adus joi câteva schiţe ca să îşi susţină cauza. Proprietarii acuză însă că actele respective nu sunt autentice.

“Vine cu o schiţă făcută de ei cu pixul, nu vine,  noi avem noi acte de proprietate, făcute tot de dânşii, dar pe care acum nu le mai recunosc, zice că nu sunt bune. Vin cu o schiţă făcută cu pixul. Ăla nu este un act valabil. Noi avem cadastru. Eu am cumpărat cu acte în regulă, am şi casa acolo.”, a spus un alt proprietar nemulţumit.

_DSC0428Cei opt proprietari l-au chemat pe primarul comunei, la faţa locului, să îi transmită că nu cedează nicio palmă din pământul lor pentru curtea şcolii, mai ales că acolo este o rulotă transformată în magazin, de unde elevii îşi cumpără în pauze, diferite produse alimentare. Magazinul improvizat nu are autorizaţie, din spusele primarului şi aparţine familiei directorului şcolii.

“Nu lăsăm pe nimeni să facă un pas măcar, un pas!  Să nu dărâme el caşcarabeta de acolo, că este pe terenul bisericii şi ne dă pe noi, la deal, să intre pe noi. Nu se poate aşa ceva, nu se poate aşa ceva. De la mama mea şi de la tatăl meu moştenesc acest teren şi acum să mi-l ia! Nu se poate aşa ceva, nu se poate.”, a declarat revoltată, o femeie din Jirov.

_DSC0432Edilul comunei Corcova, Adam Durac, spune că acuzaţiile oamenilor ar fi nefondate şi că a încercat să cadă la o înţelegere cu ei, dar nu reuşeşte. După mai multe discuţii aprinse între Adam Durac şi proprietari, în care fiecare parte a ameninţat-o pe cealaltă cu deschiderea unor procese în instanţă pentru rezolvarea problemei, primarul a promis că nu îi va deposeda pe proprietari de parcelele respective.” N-avem niciun  interes, cum să deposedezi oamenii, au titluri de proprietate, cine poate sa i-l ia (n.r. pământul)?!”, a declarat Adam Durac.

Scandalul este însă departe de a se încheia în măsura în care fiecare susţine că are dreptatea de partea sa. Proprietarii terenurilor susţin însă că nu vor ceda şi vor face toate demersurile pentru a nu fi deposedaţi abuziv, din punctul lor de vedere.

Oana Mitu

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top