sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

SCHIMBAREA PREFECTULUI INTRE ACUZATII DE INTERESE POLITICE ŞI PROMISIUNI. Ce spune şeful CJ Mehedinţi!

Ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect de Mehedinţi a fost una somptuoasă, în contextul în care la Drobeta Turnu Severin a fost prezent Ministrul de Interne Petre Tobă, dar şi oficiali din eşalonul doi al Guvernului. Cristinel Pavel a preluat mandatul de prefect de la Nicolae Drăghiea, unul dintre cei mai longevivi reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu. Cu privire la schimbarea prefectului Nicolae Drăghiea, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu susţine că aceasta s-a făcut la presiunea PNL, acuzându-i totodată pe liberalii mehedinţeni de “disperare”.

cristi pavel juramant

Dincolo de faptul că recunoaşte calităţile noului prefect de Mehedinţi, cel care a lucrat de altfel în Consiliul Judeţean, şeful PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu susţine că schimbarea prefectului s-a făcut pe criterii politice.

„Pentru Consiliul Judeţean este o mare pierdere, (n.r. Cristi Pavel) dar pe de altă parte, sper că numirea lui în funcţia de prefect va fi un câştig pentru Consiliul Judeţean Mehedinţi. Guvernul a făcut o greşeală în momentul în care l-a schimbat pe domnul Drăghiea, tocmai pentru faptul că a fost un profesionist în funcţia de prefect. A fost cel mai bun prefect pe care l-a avut Instituţia Prefectului din judeţul nostru, până în acest moment şi profit de ocazie să îi mulţumesc domnului Drăghiea pentru toată activitatea pe care a desfăşurat-o pentru judeţul nostru. Îmi exprim speranţa că domnul Cristi Pavel va da dovadă de acelaşi comportament de profesionist şi echidistant politic de care a dat dovadă în toată perioada, de când sunt eu la Consiliul Judeţean, perioadă în care am avut o colaborare foarte buna.”, a declarat şeful PSD Mehedinţi şi totodată, preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Schimbarea prefectului de Mehedinţi s-ar fi făcut, în opinia lui Aladin Georgescu la presiunile liberalilor mehedinţeni.

„A fost o schimbare politică, îmi pare rău că un Guvern tehnocrat, apolitic, a cedat presiunilor politice făcute de PNL, un partid disperat la nivelul judeţului Mehedinţi.”, a mai spus Aladin Georgescu.

La momentul învestirii, actualul prefect a arătat că nu va răspunde în această funcţie la comenzile politice.

cristi pavel, andrei stanisoara

„Misiunea mea nu are culoare politică, de aceea vreau să vă spun că voi da dovadă de echidistanţă în abordarea şi desfăşurarea activităţii de administraţie publică”, a  declarat noul prefect de Mehedinţi, Cristi Pavel.

Întrebat cu privire la criteriile care au dus la numirea sa în funcţia de prefect, Cristi Pavel susţine că aceasta a venit în urma experienţei acumulate în administraţia publică locală.

„Nu pe mine trebuie să mă întrebaţi lucrul acesta. Probabil s-a căutat o persoană care are experienţă în administraţia publică locală, care nu este implicată politic şi din acest punct de vedere am îndeplinit câteva criterii care să conducă la numirea mea în această funcţie.”, a mai declarat Cristi Pavel.

Cristinel Pavel a fost până în prezent, director al Direcţiei Tehnice Investiţii – Dezvoltare Teritorială din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, funcţie pe care a deţinut-o aproximativ un an.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă a ajuns joi, la Drobeta Turnu Severin, în jurul orei 14.00, după o întâlnire pe care a avut-o cu omologul său din Serbia. S-a oprit în Mehedinţi pentru a schimba garda la Prefectura Judeţului. Mai întâi, Nicolae Drăghiea a fost numit în funcţia de inspector guvernamental, iar apoi s-a citit hotărârea de numire în funcţia de prefect de Mehedinţi a lui Cristi Pavel.

Pentru ca despărţirea de scaunul pe care l-a ocupat în ultimii patru ani să fie mai uşoară, Drăghia a scos în evidenţă, munca pe care a desfăşurat-o, iar în acest sens i-a făcut un cadou inedit noului prefect – o cutie cu pixuri goale, arătând că ele au fost consumate de însuşi Nicolae Drăghia în funcţia de prefect. Totodată, acesta i-a urat noului reprezentant în teritoriu să strângă două astfel de cutii în acivitatea care va urma.

cristi pavel, pixuri

Cristi Pavel preia funcţia de prefect într-un an foarte dificil din punct de vedere administrativ, având în vedere că se vor organiza atât alegerile locale cât şi cele parlamentare. În acest sens, ministrul Afacerilor Interne i-a cerut să respecte legea având în vedere că prefectul este preşedinte al comisiei judeţene pentru organizarea alegerilor.

La rândul său, noul prefect promite coretitudine şi transparenţă.

„Vreau să vă asigur de buna mea credinţă, de corectitudine.”, au fost cuvintele care au încheiat discursul susţinut de Cristi Pavel în faţa şefilor serviciilor deconcentrate, prezente la ceremonia de învestire.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top