duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

SE FAC CĂRŢILE PENTRU SCHIMBAREA ADMINISTRATORULUI JUDICIAR LA RAAN

După ce sindicaliştii au ieşit în stradă în ultimele săptămâni şi au pus pe lista revendicărilor schimbarea administratorului judiciar al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, lucrurile ar putea fi tranşate în adunarea creditorilor care are loc vineri, 14 noiembrie.

ion tudor (1)Surse din interiorul RAAN au declarat pentru mhalert.ro că sunt deja doi creditori care ar urma să propună vineri schimbarea administratorului judiciar care este, în prezent societatea de insolvenţă „Tudor şi Asociaţii”.

Şansele ca firma să fie schimbată sunt destul de mari având în vedere că principalii creditori ai RAAN sunt instituţii de stat precum ANAF, Complexul Energetic Oltenia şi Exim Bank. În condiţiile în care ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu s-a arătat nemulţumit de atitudinea reprezentantului firmei „Tudor şi Asociaţii”, Ion Tudor, despre care a spus la ultima vizită în Drobeta Turnu Severin că nu îi răspunde la telefon şi refuză să achite salariile angajaţilor, deşi sunt bani în conturile Regiei, schimbarea acestuia este previzibilă.

Răzvan Nicolescu l-a acuzat pe administratorul judiciar al RAAN că îi defavorizează pe salariaţi şi preferă să păstreze banii în cont pentru plata creditorilor, întrucât firma primeşte comision la fiecare astfel de plată făcută.

În plus, „Tudor şi Asociaţii” are stabilit un onorariu lunar de aproximativ 30 000 de euro pentru administrarea RAAN, aflată în insolvenţă. Suma este mult mai mare chiar şi decât cea primită de Remus Borza pentru insolvenţa Hidroelectrica.

Potrivit ministrului Energiei, administratorul judiciar al RAAN, societatea „Tudor şi Asociaţii” reprezentată de Ion Tudor, a încasat din septembrie 2013, de la intrarea în insolvenţă a companiei, suma de aproximativ 850 000 de dolari.

Schimbarea administratorului judiciar se poate face doar cu votul celor înscrişi la masa credală.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top