marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

SE FURĂ INDICATOARELE RUTIERE ŞI STÂLPII DE SUSŢINERE A PARAPEŢILOR DE PE MARGINEA DRUMURILOR NAŢIONALE

În România se fură calea ferată, se fură cablurile de electricitate ori capacele de canal, se fură absolut tot ce poate fi valorificat rapid la fier vechi. În Mehedinţi, mai nou hoţii au ochit stâlpii care susţin parapeţii de protecţie de pe marginea drumurilor naţionale, dar nu se dau în lături nici de la indicatoarele de semnalizare auto, punând şoferii în pericol.

stalpi

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin, Cornel Folescu, spune că aceste furturi sunt tot mai frecvente în ultima perioadă. „Noi ne facem datoria ca în cel mai scurt timp în măsura stocurilor să le înlocuim şi în egală măsură să anunţăm organele abilitate pentru a recupera şi pentru a preveni asemenea furturi. Din păcate destul de frecvent ne confruntăm cu astfel de situaţii. Este o problemă nu doar de pagube materiale cât mai ales de siguranţa circulaţiei. Ca şi frecvenţă avem centura Severinului, pe DE 6 – viaductele până la Bahna şi DN 56 A Şimian până la limita de judeţ cu Calafat”, a precizat Cornel Folescu.

O intersecţie golită de indicatoare

Tupeul hoţilor nu cunoaşte limite. Într-o singură noapte au sustras din intersecţia centurii ocolitoare a Severinului cu drumul ce duce spre satul Magheru nu mai puţin de 16 indicatoare de reglementare a circulaţiei. Dacă facem calculul, în condiţiile în care un indicator costă circa 400 de lei, vedem că paguba produsă este însemnată.

stalpi 2

„Într-o singură noapte au fost sustrase 16 indicatoare, deci pur şi simplu acea intersecţie a fost lăsată goală. Aceste situaţii sunt foarte dese şi am cerut sprijinul poliţiei în a prinde pe aceşti rău-făcători”, spune Alin Mladin, adjunctul Secţiei Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin. Pe DN 56 A, între localităţile Hinova şi Rogova, hoţii fură tot ce apucă: indicatoare auto, dar şi stâlpii de la parapeţi. Nu se gândesc o clipă că gestul lor ar putea să coste viaţa pe cineva. „Aceşti stâlpi cel mai probabil sunt sustraşi de locuitorii din zonă pentru a fi valorificaţi la fier vechi. Prin furtul stâlpilor aceşti parapeţi nu îşi mai îndeplinesc rolul de a proteja participanţii la trafic în cazul unor evenimente rutiere neplăcute. Rău-făcătorii nu îşi dau seama în ce pericol pun participanţii la trafic”, mai spune  Alin Mladin.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top