duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

SE POATE ŞI AŞA! PRIMĂRIA DROBETA TURNU SEVERIN ECONOMISEŞTE BANI DIN FACTURA LA ENERGIA ELECTRICĂ

Primăria Drobeta Turnu Severin a economisit 250 000 lei din factura la energia electrică, după ce în oraş au fost montate lămpi de iluminare cu leduri, o parte din bani fiind redistribuiţi, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliul Local pentru reabilitarea unor blocuri, a unui imobil închiriat şi pentru proiectul de monitorizare a apelor Dunării.

Potrivit viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cel care a condus şedinţa extraordinară de vineri, economia pe care o face municipalitatea în urma proiectului de reabilitare a sistemului de iluminat stradal este de aproximativ 40 000 – 50 000 lei pe lună.

marius screciu„Proiectul de reabilitare iluminat stradal în Drobeta Turnu Severin a început să fie pus în practică din 2012. Acest proect a înceut să aducă după doi ani economii de 400 500 milioane pe lună, raportat la factura pe care o plăteam către furnizorul de energie. Din acesti bani, pe jumătate de an, Primăria a plătit astăzi ultima parte a facturii către RAAN şi s-au dat bani şi pentru alte proiecte importante.”, a declarat viceprimarul Marius Screciu.

Parte din bani au mers către continuarea lucrărilor de reabilitare termică a patru blocuri din municipiu.

„Una dintre probleme este continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor, s-au primit nişte bani în această perioadă şi urmează să facem o expertiză, să continuăm programul din anii trecuţi. Este vorba despre patru blocuri, în cazul a trei dintre ele lucrările fiind deja începute în 2012.”, a explicat Screciu.

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin a mai arătat că în cazul asociaţiilor care au depus recent proiecte de reabilitare se aşteaptă bani de la Guvern sau oportunităţi de accesare a fondurilor europene.

Alţi bani au fost distribuiţi către reabilitarea  unui imobil al Primăriei situat pe strada Aurelian numărul 36, în care locuiesc chiriaşi. Din economia de la factura de electricitate, municipalitatea a achitat şi proiectul privind monitorizarea parametrilor fizici, chimici şi biologici ai apelor Dunării, proiect care se încheie la sfârşitul lunii iunie.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top