miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

SE POATE ŞI AŞA: UN CONSTRUCTOR A CHELTUIT DOAR JUMĂTATE DIN FONDURILE EUROPENE ALOCATE PENTRU REABILITAREA UNEI ŞCOLI

O firmă de construcţii din Drobeta Turnu Severin a reuşit performanţa să reabiliteze o şcoală din municipiu cu jumătate din banii alocaţi de Uniunea Europeană pentru această lucrare.

scoala 1

Astăzi a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare a şcolii nr. 1 din Drobeta Turnu Severin, una din cele mai vechi unităţi şcolare din oraş, iar modul cum au fost executate lucrările a reuşit să-i impresioneze pe reprezentanţii administraţiei publice locale.

marius„Sunt mulţumit de modul cum arată şcoala, s-au folosit materiale de calitate. Este un lucru bine făcut, sperăm ca şi elevii şi profesorii să păstreze ceea ce s-a făcut aici pentru că poate şi pentru Drobeta-Turnu-Severin şi pentru judeţul Mehedinţi o şcoală emblematică. Din păcate de la an la an numărul de copiii scade, noi le reabilităm, noi le modernizăm, dar să sperăm că nu va veni ziua în care să nu prea mai avem pentru cine să reabilităm”

a declarat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a rămas plăcut surprins de calitatea lucrărilor executate de constructor pe bani mai puţini: Sunt aboslut surprins de ceea ce am văzut aici la şcoala nr. 1, cred că rămâne o unitate emblematică pentru judeţul Mehedinţi. Faptul că se economiseşte aproape 450.000 de euro înseamnă foarte mult şi că cei care au construit aici au putut să facă o astfel de lucrare la calitatea care se vede,  îi felicit”.

Practic s-au reabilitat trei corpuri de clădire, iar un alt corp a fost construit de la zero. Iniţial, se alocase pentru această lucrare aproape un milion de euro, dar constructorul a cheltuit doar 550.000 de euro.

scoala 2

„Este un proiect pe care Primăria l-a câştigat în urmă cu un an, de reabilitare şi de extindere corpuri de clădire. Proiectul a fost de aproape un milion de euro, vreau să vă spun că în premieră absolută s-a făcut economie de aproape 430.000 de euro, deci construcţia şi reabilitarea a fost făcută aproape la jumătate din valoarea proiectului semnat cu Ministerul Dezvoltării şi Agenţia de Dezvoltare”, a precizat primarul Severinului, Constantin Gherghe.

scoala 3Copiii care învaţă la această şcoală, vor intra la toamnă într-o şcoală modernă, cu totul schimbată. „Eforturile au fost într-adevăr deosebite, este şi o unitate care are un aspect arhitectonic deosebit. Rămâne ca noi cadrele didactice şi elevii să ne facem datoria şi astfel de condiţii chiar nu avem niciun motiv ca actul educaţional să nu se desfăşoare aşa cum trebuie”, a spus inspectorul general şcolar Marian Şuţă.

Corina Macavei
Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top