joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

SECHESTRU PE PRIMĂRIA DÂRVARI

Un executor judecătoresc a pus sechestru pe sediul Primăriei Dîrvari, pentru o datorie de 12 0 000 de lei pe care administrația locală o are către o firmă care a construit trei garduri la cimitirele satelor arondate, lucrări de care primarul este nemulțumit și refuză să le achite.

vasile ologu (1)

Primarul comunei mehedințene Dîrvari, Vasile Ologu (PDL) a declarat joi că în cursul zilei de miercuri, la sediul Primăriei Dîrvari a venit executorul judecătoresc  și l-a informat că s-a pus sechestru pe sediul administrației locale, urmând ca după evaluarea imobilului, în 15 zile să fie scos la vânzare.

“Ieri, jandarmii şi executorul au venit să pună sechestru pe Primărie ori legea 213 prevede că nu au voie să pună sechestru pe primărie şi să o vândă. Au zis că în 15 zile o scot la vânzare. O să merg la Bucureşti, la procurorul general şi la Ministerul Justiţiei să vină să facă o anchetă.”, a declarat Vasile Ologu.

Lucrările pentru care Primăria Dîrvari ar urma să fie scoasă la vânzare sunt trei garduri de împrejmuire a cimitirelor din două sate arondate și un altul din comuna Dărvari care au fost contractate în primăvara anului 2012 de fostul primar. Actualul primar, Vasile Ologu refuză să achite lucrările pe motiv că acestea au fost făcute de mântuială și au fost supraevaluate.

„O lucrare care s-a făcut cu 200 de milioane (lei vechi) să plătesc un miliard două sute de milioane (lei vechi)! Aşa ceva nu este posibil! Pentru lucrarea făcută am cerut expertiză de la Severin. Au zis că face 115 milioane (lei vechi, n.r. 11 500 RON)”, a explicat primarul.

Vasile Ologu a mai spus că la momentul actual, conturile Primăriei Dîrvari sunt blocate din cauza acestei datorii.

În contul aceleiași datorii, același executor judecătoresc a pus sub sechestru și a vândut un autoturism al Primăriei, la începutul anului 2013.

Sediul Primăriei Dărvari a fosr reabilitat în urmă cu trei ani, iar valoarea acestuia este de 1 200 000 lei.

Contactat de mhalert.ro, pentru un punct de vedere, executorul judecătoresc a refuzat să facă declarații, reprezentanții Biroului de Executări Judecătorești argumentând că datele din dosarul de executare silită se comunică doar părților implicate.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top