miercuri , 26 septembrie 2018
NEWS ALERT

SEFUL SECTIEI DRUMURI NATIONALE ORSOVA, DEMIS IN URMA ACCIDENTULUI DE PE DN 56

Directorul Regionalei Timişoara şi şeful Secţiei Drumuri Orşova au fost demişi luni, după tragedia care s-a petrecut la sfârșitul săptămânii pe DN57, între Orşova şi Moldova Nouă. În localitatea Coronin, șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului și a plonjat în Dunăre. El a reușit să se salveze. Nu însă și familia care se afla în mașină cu el. Pompierii au reușit să scoată din fluviu epava, dar trupurile femeii bărbatului și celor doi copii ai lor sunt de negăsit.

accident coroninMaşina în care s-ar fi aflat cinci persoane, şoferul şi o familie cu doi copii, a căzut sâmbătă în Dunăre, pe DN 57, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin. Şoferul, un bărbat de 44 de ani care avea permis de şapte luni, a reuşit să se salveze şi a povestit că în maşină se aflau încă patru persoane.

Familia era din localitatea Sicheviţa. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș Severin, soţul are 48 de ani, soţia, 40 de ani, copilul cel mare, 22 de ani, iar minorul are doar de trei ani. La cautarea autoturismului, dar si a viuctimelor in Dunar e, au mers si scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Duminică, maşina a fost scoasă din Dunăre, însă în autoturism nu se afla nicio persoană. Interventia scafandrilor a fost una dificila si periculoasa.

Din pacate, in zona respectiva, nu este primul accident de acest fel. Localnicii reclama lipsa parapetului de pe marginea drumului, care ar fi putut opri tragedia. Artera este una cu foarte multe curbe, iar daca ploua exista risc de accidente, intrucat autoturismele pot derapa.

În urma accidentului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut un Raport cu privire la elementele care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut recent pe DN57. Apoi a cerut să se ia măsuri împotriva celor carere se fac vinovaţi de gestionarea deficitară a zonei aflate în administrarea DRDP Timişoara

„Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate, cel puţin de indolenţă şi proastă gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapete pe stoc, dar că nu le-a folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca aceste parapete să fie înlocuite”, a declarat Răzvan Cuc.

Din raportul prezentat a reieşit inclusiv că în acea zonă, parapetul greu era deteriorat de cel puţin 2 ani și nu fusese înlocuit. În aceste condiţii, directorul Regionalei Timişoara, Horaţiu Simion şi şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Orşova, Ion Cunicel, au fost demişi.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top