marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ŞEFA DE LA CJAS, URMĂRITĂ PENAL ESTE ÎN CONCEDIU MEDICAL

Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Elisabeta Zenovia Rolea a intrat în concediu medical la câteva zile după ce a aflat că procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale în cazul său.

dosarul-mehedinti-alte-noua-persoane-urmarite-penal-de-procurorii-dna-118316-1Astfel, începând cu data de 11 aprilie, Elisabeta Zenovia Rolea a intrat în concediu medical, iar atribuţiile preşedintelui CJAS Mehedinţi au fost preluate de către directorul economic, Maria Vladu.

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva Elisabetei Rolea, în data de 3 sprilie, aceasta fiind acuzată de luare de mită. Acuzaţiile sunt în acelaşi dosar în care a fost arestat pentru fapte de corupţie preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

„Inculpatul Duicu Ioan-Adrian le-a determinat pe suspectele Rolea Elisabeta-Zenovia şi Feraru Grigoriţa, director, respectiv funcţionar public al Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în aşa fel încât să favorizeze o anumită societate comercială, controlată în fapt de către Duicu Ioan-Adrian. Favorizarea a constat în decontarea unor sume de bani pentru servicii paraclinice. În schimb, Duicu Ioan-Adrian le-a oferit şi asigurat celor două reprezentante ale CAS Mehedinți foloase pentru persoane din familia lor, respectiv detaşarea uneia în cadrul Biroului Vamal Porţile de Fier I și numirea alteia într-o funcţie de conducere în cadrul aparatului tehnic al Primăriei Drobeta Turnu Severin.”, au arătat procurorii DNA în data de 3 aprilie.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top