miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

ŞEFII IPJ ŞI CJ MEHEDINŢI AU FOST REŢINUŢI PENTRU 24 DE ORE

stefan ponea

FOTO Ştefan Ponea (centru) alături de Constantin Popescu şi Adrian Duicu, toţi reţinuţi în acelaşi dosar de corupţie

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea şi preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Duicu au petrecut ore întregi în faţa procurorilor anticorupţie la sediul central, în noaptea de miercuri spre joi, ambii primind ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Joi dimineaţa, înainte de ora 7, Adrian Duicu a fost dus în arestul Capitalei, în timp ce Ştefan Ponea a fost dus cu cinci ore înainte.

Ambii urmează să fie duşi în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit avocatului Marian Valon, secretarul judeţului Ladislau Mednyanszky, dar şi managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă au fost auzdiaţi şi lăsaţi în libertate.

duicu mhalert_DSC0084Procurorii DNA au descoperit la Mehedinţi o adevărată caracatiţă în care sunt implicaţi funcţionari ai statului, rudele lor, oameni de afaceri şi angajaţi ai băncilor, scopul reţelei fiind să obţină ilegal bani publici.

Una dintre metode era obţinerea banilor de la Casa de Asigurări de Sănătate. Asrfel, firma familiei şefului Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu deconta zilnic sute de RMN-uri şi încasa bani cash de la Casa de Asigurări de Sănătate. Procurorii au informaţii că, în realitate, examenele RMN nu erau făcute niciodată.

Anchetatorii au descins miercuri la zeci de instituţii din judeţ, printre care şi Casa de Asigurări şi la Spitalul Judeţean.

Implicaţi în dosar sunt şi părinţii preşedintelui CJ Mehedinţi şi ai şefului Poliţiei.

Potrivit unor surse judiciare, şeful poliţiei a luat mită un teren, pe care l-a trecut pe numele tatălui său. În schimb, îi proteja pe funcţionarii corupţi.

O altă acuzaţie gravă are legătură cu dezvăluirea de informaţii confidenţiale. Surse din rândul anchetatorilor au arătat că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, ar fi primit note informative pe care le folosea ca să santajeze politicieni şi oameni de afaceri prin televiziunea familiei sale, în care ajungeau şi şpăgi disimulate de la firmele favorizate.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top