luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

ŞEFUL POSTULUI DE POLIŢIE GRUIA, ACCIDENT CU UN COPIL DECEDAT ŞI ALŢI TREI RĂNIŢI GRAV

Un copil de 11 ani a murit şi alţi trei au fost răniţi grav, joi seara, după ce şefului Postului de Poliţie din Gruia, aflat la volanul maşinii proprietate personală a intrat pe contrasens  şi a izbit în plin grupul de minori care se aflau pe partea stângă, martorii susţinând că acesta era băut.

acc 1

Accidentul s-a produs joi seara, în jurul orei 22.30 în timp ce poliţistul conducea pe DN56C, pe direcţia Salcia – Drobeta Turnu Severin. Martorii susţin că acesta consumase băuturi alcoolice la localul din centrul satului înainte de a se urca la volan, astfel că a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit grupul de copii. În urma accidentului un copil de 11 ani a murit pe loc.

acc 3Şeful Postului de Poliţie a fost agresat de localnici, imediat după impact, fiind transportat la spital. La faţa locului s-au strâns peste o sută de localnici, dar şi zeci de poliţişti de la posturile apropiate de poliţie, de la Poliţia Vânju Mare, dar şi de IPJ Mehedinţi, împreună cu forţe de intervenţie rapidă şi jandarmi care să păstreze liniştea şi ordinea în zonă.

Adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, comisar şef Alexandru Stoica a declarat că poliţistul care a provocat accidentul nu a putut fi testat la locul evenimentului întrucât a fost agresat de localnici şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice.

„Din primele cercetări rezultă faptul că şeful de post din comuna Gruia aflându-se în timpul liber şi conducând un autoturism proprietate personală, a pătruns pe contrasens unde a acroşat un număr de patru copii ce se aflau pe partea stângă, unul dintre copiii acroşaţi şi loviţi a decedat, ceilalţi trei au fost preluaţi de ambulanţă şi se află la Spitalul Judeţean din Turnu Severin. Poliţistul a fost şi el transportat la spital, urmează să i se recolteze probe biologice pentru
a i se stabili alcoolemia şi se continuă cercetările pentru stabilirea vinovăţiei. Din primele cercetări se pare că a fost agresat de locuitorii din comună care au ajuns la locul accidentului”, a explicat adjunctul IPJ Mehedinţi.

La rândul său, medicul Eleodor Mihuţ din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi a declarat că în urma accidentului, la Spitalul din Drobeta Turnu Severin au fost transportaţi patru copii, trei dintre ei fiind răniţi grav, al patrulea având o rană uşoară la cap, dar şi poliţistul care se afla la volanul maşinii care i-a accidentat.

„Patru copii au suferit traumatisme craniocerebrale, unul dintre ei chiar un traumatism craniocerebral grav, ceilalţi au acc 2suferit plăgi contuze la nivelul scalpului, cu comoţie cerebrală, pierderea cunoştinţei pentru o perioadă scurtă. Cel care a fost mai grav are o fractură parietală la nivelul craniului, starea lui a fost mai gravă, în schimb pe parcursul transportului a fost echilibrat respirator şi hemodinamic. Poliţistul care i-a lovit a fost bătut probabil de părinţi, a suferit nişte echimoze post agresiune la nivelui capului.” , a declarat Mihuţ.
Petre Nedelcu este şeful Postului de Poliţie Gruia de mai bine de un an, după ce s-au reorganizat aceste structuri în teritoriu.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top