marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

SEVERINENII AU VENIT ÎN NUMĂR MARE SĂ IA LUMINĂ

„Adevărata Înviat” au răspuns, în cor, severinenii care au venit să ia lumină de la Prea Sfinţitul Episcop Nicodim al Severinului şi Strehaiei la slujba de Înviere, oficiată la Catedrala Episcopală aflată în construcţie din Drobeta-Turnu-Severin.  După slujbă oamenii au plecat acasă cu lumânările aprinse în mâini.

lumina

Mii de severineni au înconjurat bisericile oraşului în noaptea Învierii. Încă de la lăsarea întunericului, mirenii s-au adunat în jurul Catedralei Ortodoxe din centrul oraşului. Au venit să simtă minunea Învierii Mântuitorului şi să ia lumină. Cu o oră înainte de miezul nopţii, toate bisericile din oraş, au fost înconjurate de oameni, iar alte mii de severineni au celebrat sărbătoarea la bisericile de cartier, la miezul nopţii.

Poliţia şi-a făcut discret simţită prezenţa, dirijând traficul pentru a proteja pietonii care treceau în valuri arterele din jurul lăcaşului sfânt. Au fost prezenţi foarte mulţi tineri şi copii.

O delegaţie de clerici de la Centrul  Eparhial a adus Lumina Sfântă de la Ierusalim, în jurul orei 23.20 la Catedrala Episcopală. PS Nicodim a ieşit din altar exact la miezul nopţii, iar Lumina s-a răspândit încet la toţi cei prezenţi.

lumina 2Dimensiunea muzicală liturgică a fost presărată de cântări deosebite, interpretate de membrii corului ,,Kinonia” al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. În cadrul slujbei de Înviere, s-a dat citire Pastoralei Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a slujit cu soborul de preoţi şi diaconi. Pastorala s-a citit, potrivit rânduielii bisericeşti, în toate bisericile din Mehedinţi.

Cea mai mare parte a severinenilor s-a îndreptat, apoi, către casele lor unde au ciocnit câte un ou roşu, însă au fost destule persoane care au rămas în continuare până la finalul slujbei de Înviere.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top