marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

SEVERINENII CU GRĂDINI ÎN ZONA CCH, SOMAŢI SĂ PĂRĂSEASCĂ ZONA. PRIMĂRIA SEVERIN AMENAJEAZĂ O PARCARE PENTRU COMBINAT

Mai mulţi severineni au venit astăzi cu jalba-n proţap la Primăria municipiului, supăraţi că trebuie să elibereze un teren pe care îl muncesc de 30 de ani, situat în apropierea combinatului de celuloză şi hârtie. Oamenii recunosc că nu au acte pe acest teren, dar spun că au făcut nenumărate demersuri la primărie pentru a intra în legalitate.

celrom 2

În apropierea Combinatului Celrom din Drobeta Turnu Severin se află un teren pe care mai mulţi severineni îl folosesc de 30 de ani, în sensul că şi-au amenajat grădini pentru zarzavaturi şi coteţe pentru creşterea animalelor. Oamenii recunosc că nu deţin acte pe acest teren, dar spun că în repetate rânduri au cerut Primăriei Turnu Severin să concesioneze acest teren. Niciodată nu au primit vreun răspuns din partea Primăriei.

„Avem un teren în zona CCH, unde avem şi noi amenajate grădini, iar acum a venit domnul Isvornau (n.r. proprietarul combinatului) şi Poliţia Comunitară şi ne-a pus în vedere să părăsim acest teren. Noi nu cunoaştem cum a intrat domnul Isvoranu în proprietatea acestui teren. Nu avem acte, dar din 1990 încoace am tot făcut solicitări către Primărie, niciodată nu am primit vreun răspuns. În campania electorală au venit toţi candidaţii şi ne-au promis toţi că se rezolvă, dar nu s-a rezolvat nimic. Sunt şi oameni săraci fără locuri de muncă, care locuiesc în această zonă”, a spus un severinean.

„Avem nişte coteţe acolo, creştem şi noi o pasăre, un porc, avem o bucăţică de grădină acolo, punem o ceapă pentru existenţa de zi cu zi şi acum a venit domnul Isvoranu şi Poliţia Locală să eliberăm terenul în 30 de zile. Suntem pe acest teren de pe vremea lui domnu Dinu. Nu avem acte că nici nu se ştie la Primărie al cui este terenul”, a spus o altă doamnă, care foloseşte o bucăţică din acest teren.

Oamenilor li s-a spus că în această zonă va fi amenajată o parcare care să deservească combinatul de celuloză şi hârie, care în curând va da drumul la producţie.

„Avem o bucată de teren în zona CCH şi am vrea şi noi să o avem în proprietate că deja ni s-a trimis o notificare de demolare şi cred că merităm şi noi să avem în concesionare acest pământ având în vedere că îl lucrăm de 30 de ani. Am făcut demersuri nenumărate către Primăria Severin, dar nu ni s-a răspuns niciodată. Am înţeles că se va realiza o parcare pentru combinat, dar mie mi se pare prea mare că lumea nu are bani şi vine la servici mai mult cu bicicleta, nu ştiu de ce le trebuie aşa parcare de lungă.

În notificarea trimisă de Poliţia Locală Turnu Severin către severinenii care folosesc acest teren se specifică următoarele:

„Prin prezenta vă notificăm că până la data de 1.05.2015, să luaţi măsuri de desfiinţare a construcţiilor cu caracter provizoriu (împrejmuri, coteţe, magazii, garaje) realizate fără forme legale pe domeniul privat al municipiului Drobeta Turnu Severin în zona SC CELROM SA, identificat prin numărul cadastral 60482, zonă supusă reabilitării şi modernizării în vederea realizării lucrărilor de amenajare spaţii parcare necesare deservirii societăţilor existente în zonă (firma SC SUMITOMO, ELECTRIC BORDNETZE SRL cu un număr de circa 2000 de angajaţi şi cu perspective de extindere), precum şi pentru atragerea de alţi dezvoltatori şi investitori”.

Oamenii au discutat astăzi la Primăria Turnu Severin cu viceprimarul Liviu Nicolicea, care le-a promis că va analiza problema ridicată de ei şi în cursul săptămânii viitoare le va comunica un răspuns clar privind situaţia acestui teren în cadrul unei întâlniri.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top