duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SEVERINUL S-AR PUTEA ÎNECA ÎN GUNOI DIN CAUZA DATORIILOR

În câteva luni, datoriile severinenilor la plata gunoiului au crescut enorm. Firma de salubritate s-a săturat să numere restanţierii şi lasă gunoaiele la poartă.
gunoaie

Societatea de salubritate Bratner din municipiul Drobeta Turnu Severin a decis să nu mai ridice deşeurile menajere asociaţiilor de proprietari cu datorii.

Reprezentanţii firmei Brantner, care efectuează serviciile de salubritate în municipiul Drobeta Turnu Severin, spun că măsura a fost luată din cauza debitului de peste 1,6 milioane de lei pe care asociaţiile rău-platnice îl are de achitat, în unele cazuri restanţele înregistrând şi trei ani ani. În câteva zile, mormanele de gunoi au crescut văzând cu ochii.

„Am fost nevoiţi să luăm această măsură extremă, după părerea mea, deoarece aceste asociaţii de proprietari cărora le-am sistat colectarea au acumulat de-a lungul timpului datorii foarte mari faţă de noi. I-am notificat, i-am chemat la negocieri, dar din păcate nu au găsit niciun răspuns şi de la începutul săptămânii am sistat colectarea gunoiului. Am făcut notificări la 45 de asociaţii, iar  în funcţie de cum îşi vor achita din datorii vom ridica deşeurile”, a precizat Constantin Traşcă, director tehnic la Brantner.

Datoriile severinenilor care stau la bloc către societatea de salubritate se ridică la 1,6  milioane de lei. Agenţii economici au şi ei 700 000 de  lei de plată, iar  populaţia de la case 200 000 de lei.

Brantner speră ca prin această măsură  să recupereze măcar o parte din  datorii, pentru că are la rândul ei de achitat contravaloarea serviciilor făcute de alte societăţi, combustibil, materii prime şi alte materiale.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top