marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SEVERINUL, UN PRODUS TURISTIC ATRACTIV

Un patrimoniu unic1Proiect 3 D - Cetatea Medievala ce îmbină vestigii de 2000 de ani frânturi din istoria unui imperiu glorios, dar şi fortificaţii şi biserici din epoca medievală. Toate acestea, îmbinate într-un mod armonios în atmosfera modernităţii sunt pe cale să devină un produs turistic excepţional al oraşului Drobeta-Turnu-Severin. Uitate în negura ruinei din cauza lipsei de fonduri, piciorul podului lui Traian, termele romane, castrul roman sau cetatea medievală sunt reabilitate acum cu ajutorul banilor europeni şi pot deveni o ţintă pentru turiştii care ajung în România în croaziere pe Dunăre, dar care acum ocolesc Severinul.

Prea puţine nave de croazieră fac astăzi escale la Tr. Severin. Chiar dacă mare parte din patrimoniul urbei are valoare istorică unică, interesul pentru oraş a rămas a scăzut. Turismul de croazieră este stabilit în cadrul unui târg internaţional care are loc în Europa vestică, la care oraşele porturi pot veni cu oferte, iar în funcţie de acestea navele opresc sau nu în zonele respective. „În fiecare an turismul de croazieră se negociază în cadrul unui târg care de obicei se ţine în Germania, pentru că este ţara cu cel mai dezvoltat turism de croazieră. Acolo există o listare a porturilor cu tot ce se poate vedea în oraşele respective. Există o analiză de oferte şi se formează trasee pentru înscrierea turiştilor. Din punctul acesta de vedere, cu cât terminăm de reabilitat mai repede obiectivele turistice, Muzeul şi Cetatea Medievală cu va fi mai bine, pentru că avem ce arăta turiştilor” susţine Mihai Ghiba – directorul Autoritatăţii Portuare Mehedinţi.

De circa trei ani  aceste obiective istorice au intrat într-un amplu proces de reabilitare. Castelul Artelor, Palatul Cluturii şi Cetatea medievală sunt pe cale să devină un produs turistic vandabil. “Suntem în plin process de reabilitare. Cetatea va fi pregătită pentru vizionare şi redată marelui public, iar lucrarea este una foarte complexă.  Sunt convins că finalizarea ei va însemna un aflux de turişti pentru municipiul Drobeta-Turnu-Severin şi integrată într-un circuit turistic, care s-ar compune din Cetatea medievală, Castrul Roman, Muzeul Porţilor de Fier şi Castelul Artelor, sunt convins că vor reprezenta unul din traseelede atracţie turistică din municipiul nostru” spune Nicolae Paponiu, city managerul oraşului Lucrari - Termele RomaneDrobeta-Turnu-Severin.

Reabilitarea întregului complex muzeal al Porţilor de Fier,  din care face parte şi Podul lui Apolodor din Damasc este un alt proiect ambiţios. Doina Chircu, manager Muzeului Regiunii Porţilor de Fier spune că reabilitarea complexului muzeal este foarte aşteaptată de turoperatorii din întreaga lume. “Ne contactează foarte mulţi turişti străini care sunt foarte nerăbdători ca să finalizăm lucrările. Este un process complex de reabilitare, modernizare şi extindere a ansamblului muzeal, iar la finalitate el va fi un produs turistic  extrem de important pentru iubitorii de istorie din întreaga lume”, spune Doina Chircu.

În reabilitarea celor mai importante obiective turistice din Drobeta-Turnu-Severin au fost investiţi peste 25 de milioane de euro. Cel mai probabil turiştii le vor putea vizita la sfârşitul anului 2014.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top