marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SINDICALIŞTII DE LA RAAN SE PREGĂTESC DE NOI PROTESTE

Sindicaliştii din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare pregătesc noi proteste, după ce conducerea companiei nu a respectat promisiunile de achitare a salariilor. În data de 25 octombrie, angajaţii ar fi trebuit să primească lichidarea pentru luna septembrie dar banii nu au intrat în conturi. Primele proteste au loc joi, la Casa Tineretului, iar de luni, Sindicatul Romag Prod organizează protest în faţa sediului RAAN, şi apoi în fiecare zi, la Prefectura Mehedinţi.

sediul-RAAN-1024x768Liderul de sindicat din cadrul Romag Termo, Virgil Boşneagu a declarat că joi, la ora 16.00, la protestul de la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin sunt aşteptaţi toţi angajaţii companiei, nemulţumiţi de situaţia din cadrul RAAN.

„La protestul pe care noi l-am anunţat pentru mâine, 30.10, la ora 16.00, la Casa Tineretului, noi am invitat toţi salariaţii Regiei pentru că este interesul tuturor, interes care înseamnă păstrarea locurilor de muncă care se anunţă a fi pierdute cât de curând. Ca şi locuitori ai acestui oraş se pune problema ca în această iarnă, având în vedere că nu este asigurat stocul de cărbune şi piese de schimb pentru Termocentrală, e posibil ca oraşul să rămână fără căldură.”, a declarat liderul de sindicat.

Potrivit aceleiaşi surse, Termocentrala primeşte periodic cărbune de la Complexul Energetic Oltenia şi nu în fiecare zi aşa cum se anunţase anterior. În aceste condiţii, Virgil Boşneagu susţine că unitatea are cărbune pentru funcţionarea Termocentralei timp de 4,5 zile.

La rândul său, Florin Rogobete, liderul Sindicatului Romag Prod, a declarat că nu se afiliază protestelor organizate de Virgil Boşneagu, dar a început demersurile pentru organizarea unor acţiuni similare permanente, începând de luni, 3 noiembrie.

Principala nemulţumire a angajaţilor reprezentaţi de Florin Ro gobete este legată de faptul că nu s-au achitat drepturile salariale în data de 25 octombrie aşa cum li se promisese anterior.

Florin Rogobete a depus documente la Primăria Drobeta Turnu Severin şi Jandarmeria Mehedinţi pentru ca luni, între orele 11.00-13.00, angajaţii să picheteze sediul RAAN, iar de marţi, în fiecare zi să picheteze Prefectura Mehedinţi, pe termen nelimitat.

Oana Mitu

loading...


2 comentarii

 1. Cu ocazia incercarii anterioare de protest in fata RAAN s-a incheiat vreun document intre adm. special , adm. judiciar si liderii de sindicat care sa parafeze … promisiunile ?! Daca nu , ce rost mai au actiunile acestora . Ar trebui ca liderii sa-si dea demisia sau oamenii sa-i dea jos . Si unde este seful lor Pisc de loc din judetul Gorj ?! Adica de unde este de loc si actualul premier ….

 2. Un SINDICALIST prostit

  Asa cum era de asteptat , sindicalistii din Chimic si Termo , prostiti de catre adm. special si judiciar cu achitarea drepturilor salariale si altele de natura salariala pana la sf. lunii octombrie vor relua actiunile de protest incepand de luni . Trei intrebari se impun :
  1) De ce nu sunt schimbati liderii sindicali de la cele 2 unitati pt. dilentantismul „negocierilor”purtate ;
  2) De ce nu sunt date in judecata MEC si MFP pt. faptul ca nu respecta OUG privind finantarea stocului de apa
  grea fabricat pana la sf. anului 2012 ?
  3) De ce protestele au loc in fata RAAN atata timp cat conducerea RAAN i-a mintit si nu mai e credibila ?
  Precis va fi gasit tap ispasitor , inca odata , adm. special RAAN si nu cei care TREBUIAU SA FINANTEZE
  STOCUL DE APA GREA , adica MEC si MFP = Guvernul Romaniei ! Tine cineva un pariu , ia sa vedem ….

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top