vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SINDICATUL PORŢILE DE FIER ACUZĂ CONDUCEREA HIDROELECTRICA CĂ A ALOCAT 100 000 DE EURO PENTRU TROFEUL ENERGETICIANULUI, ÎN TIMP CE ÎN CENTRALA PORŢILE DE FIER PLOUĂ

Liderul Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu acuză conducerea Hidroelectirca de faptul că a alocat o sută de mii de euro pentru organizarea Trofeului Energeticianului, în condiţiile în care compania se află în insolvenţă şi se taie fondurile pentru reparaţii şi investiţii.

hidroservPreşedintele Sindicatului Porţile de Fier Cristinel Popescu susţine că Hidroelectrica a alocat recent, 100 000 de euro pentru organizarea „Trofeul Energeticianului”, eveniment desfăşurat cu ocazia Zilei Energeticianului, care se sărbătoreşte în data de 20 iulie.

„Recent, Trofeul Energeticianului s-a desfăşurat la Porţile de Fier. Pentru aceasta s-au depus acţiuni susţinute, mai ceva ca pe vremea împuşcatului, ca CHE Porţile de Fier să arate bine pentru vizita lui Remus Borza. Şi dacă tot suntem în insolvenţă şi tăiem lucrările de reparaţii şi învestiţii, Remus Borza s-a gândit că nu ar fi rău să aloce mult peste 100 000 de euro (80 000 lei au fost doar premiile) pentru organizarea Trofeului.”, arată liderul Sindicatului Porţile de Fier, într-un comunicat de presă remis joi.

Cristinel Popescu arată că în condiţiile în care s-au alocat sume importante de bani pentru Trofeul Energeticianului, o turbină din cadrul Hidrocentralei Porţile de Fier a intrat în avarie din cauza ploilor care s-au infiltrat pe dulapurile de protecţie, deşi instalaţia fusese recent retehnologizată.

„Păcat că nu s-au alocat cheltuieli şi pentru reparaţii ulterioare măreţei retehnologizări, astfel, turbina 4 a centralei Porţile de Fier I, nu ar fi intrat în avarie în data de 22.07.2014, orele 8.30, pentru că ploua torenţial pe dulapurile de automatică şi protecţie ale grupurilor. De altfel, centrala Porţile de Fier, retehnologizată, arăta în acea zi, mai ceva ca satele româneşti recent inundate. (…) Păcat că unii muncesc, iar alţii încasează banii, şi nu puţini, pentru că în timp ce nouă ni se decontează sume foarte mici, fierme terţe care au contracte cu Hidroelectrica încasează pe lucrări efectuate cu salariaţii Hidroserv, sume semnificative.”, mai susţine Cristinel Popescu.

Preşedintele Sindicatului Porţile de Fier mai arată că la puţin timp după ce ploaia s-a infiltrat într-una din turbinele centralei Porţile de Fier, grupul respectiv a fost repus în sistem de către angajaţii Sucursalei Porţile de Fier Hidroelectrica-Serv (n.r. Hidroserv).

Cristinel Popescu reclamă şi faptul că după ce a arătat presei problemele din Hidrocentrală cauzate de ploi, conducerea Sucursalei Porţile de Fier i-a interzis accesul în Hidrocentrală, deşi acolo îşi desfăşoară activitatea.

Conducerea Hidroelectrica Porţile de Fier nu a fost găsită pentru un punct de vedere cu privire la acuzaţiile Sindicatului Porţile de Fier.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top