luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

SINDICATELE DE LA RAAN, ÎN ÎNTÂRZIERE CU NEGOCIEREA CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCĂ

Federațiile sindicale reprezentative de pe platformele Romag Prod, Romag Termo sunt în întârziere cu negocierea unui noi contract colectiv de muncă în condițiile în care cel actual expiră la începutul lunii martie, întârzierile fiind cauzate de lipsa unui buget în baza căruia sindicaliștii să elaboreze contrcatul.

raan

Bugetul pentru salarizare depinde de planul de reorganizare al companiei, plan care trebuie mai întâi aprobat de creditori, iar mai apoi să ajungă în fața judecătorilor. Cum procedura după legea insolvenței este una greoaie, aceste demersuri sunt în întârziere. În acest sens, există și suspicuni din partea sindicatelor de tergiversare a acestor proceduri de către actuala conducere a Regiei. Practic, la cinci luni de la intrarea în insolvență a RAAN nu sunt puse pe tapet măsurile de redresare, deși la sfârșitul anului 2013, administratorul judiciar Ion Tudor a dat asigurări presei că unitatea nu va intra în faliment.

“Procedura, după legea insolvenței este foarte greoaie. Dacă se aprobă planul, să vedem pe ce mergem, pe ce buget, ca să putem să negociem ceva. În 45 de zile trebuie să negociem întrucât expiră contractul colectiv de muncă. În luna ianuarie este și adunarea creditorilor, am dat un termen până la sfârșitul lunii ianuarie să vină cu un buget, să ne explice pe ce buget se bazează ca să știm și noi ce să cerem, sau dacă nu tăiem… nu știu. Nu am idee acum dacă nu am un plan al lor să știu pe ce mă bazez.”, a explicat liderul Sindicatului Romag Prod, Florin Rogobete.

La sfârșitul lunii decembrie, un număr de 260 de angajați ai RAAN au primit deciziile de pensionare, iar cu data de 6 ianuarie, posturile lor au fost reduse din organigramă. 220 de angajați s-au pensionat de la Romag Prod, 35 de la Romag Termo, iar cinci de la RAAN Executiv. La momentul actual compania are aproximativ 2400 de salariati.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top